Både bastu och badtunna på gården

Både bastu och badtunna på gården | Kirami

Från vänster på bilden: Ray Blomqvist, Jonni Blomqvist, Mira Blomqvist, Janne Blomqvist ja Jere Blomqvist

På Blomqvists gård uppfördes både bastu och badtunna från Kirami

 

I augusti gjorde Kirami ett kundbesök till Borgå, där familjen Blomqvist med fem medlemmar njuter av att bada bastu och badtunna året runt. Badtunnan och bastun tjänar också som välkommen återhämtning efter träningar för den sportiga familjen.

Blomqvists blev intresserade av bastun FinVision på matmässan i Berlin våren 2019. Gnistan till att köpa en bastu tändes och familjen kom överens om ett möte med Kiramis representant på trädgårdsmässan i Helsingfors.

– Tanken var att endast köpa en bastu på mässan. Kiramis verkställande direktör Mika Rantanen rekommenderade dock också en badtunna, och det gav oss idén, berättar familjefadern Ray Blomqvist.

 

Blomqvists blev intresserade av bastun FinVision på matmässan i Berlin våren 2019 | Kirami
Blomqvists blev intresserade av bastun FinVision på matmässan i Berlin våren 2019 | Kirami

 

Kantiga Grandy som badtunna

Familjen ville inte ha någon standardtunna, men lyckligtvis har Kirami ett brett utbud.

– Vi ville inte köpa någon rund standardmodell, så Kirami föreslog den kantiga Grandy. Det var genast efter vårt tycke och så vi bestämde oss för att också köpa en badtunna.

Bastun och Grandy-tunnan har samma färgrymd och bildar en vacker helhet på gården.

– Bastun är unik med ett stort fönster över hela framväggen. Vi tyckte också om den genomsågade laven och färgvalen i bastun. Badtunnan i sin tur föll oss i smaken tack vare formen men också på grund av rymligheten och den fina trappan. I det stora hela tyckte vi att badtunnan Grandy är jättesnygg.

 

Kantiga Grandy som badtunna​​​​​​​ | Kirami
Kantiga Grandy som badtunna | Kirami

 

Enkla och snabba beställningar

Blomqvist berömmer den enkla beställningsprocessen.

– Det var nästan för enkelt att göra beställningen eftersom vi också köpte en badtunna. Vi kom överens om att Kirami tar hand om transporten. Allt levererades till gården på en gång med en lastbil. Grunden för bastun och badtunnan lades av en maskinentreprenör men i övrigt så tog vi själva hand om monteringen. Badtunnan blev klar till första maj och bastun till midsommaren.

 

Det var nästan för enkelt att göra beställningen eftersom vi också köpte en badtunna | Kirami
Det var nästan för enkelt att göra beställningen eftersom vi också köpte en badtunna | Kirami

 

Bastu och badtunna påskyndar återhämtning

Den aktiva familjen har varit nöjd med sina inköp. Den mellersta sonen Jonni Blomqvist sysslar med friidrott och vann år 2018 finska mästerskapet i 400 meter häck för ungdomar under 22 år. Han kom till Kiramis sommarfotograferingar direkt från Sverigekampen i friidrott. Fotograferingen ordnades hemma hos Blomqvists i Borgå i augusti.

Jonni Blomqvist deltog tillsammans med fem andra idrottare vid militära världsmästerskapen i Kina i oktober 2019.

​​​​​​​– Våra två andra söner, Jere och Janne, joggar och spelar innebandy. Frun Mira brukar gå på spinning och själv tränar jag på gym. Eftersom vi alla är fysiskt aktiva är bastun och badtunnan ett prima sätt att återhämta oss efter träningen.

Utöver idrott och badtunnebadande är även amerikanare en av Ray Blomqvist passioner. På gården står också en sällsynt modell.

– Bilen är Mercury Cougar XR7 Convertible av årsmodell 1970. Det har tillverkats endast 48 exemplar med motsvarande utrustning.

Blomqvist är aktiv också när det gäller bilar.

– En viktig del av bilintresset är kaffeturerna med granngrabbarna på lördagar. Vi far iväg klockan 7.30, jag hämtar grabbarna och så styr vi kosan till Borgå torg där vi dricker kaffe. Vi kör några svängar och är hemma en kvart över nio. Naturligtvis har vi taket nerfällt hela resan. Vi har gjort detta nu i tre somrar, ler Blomqvist.

 

Bastu och badtunna påskyndar återhämtning | Kirami
Bastu och badtunna påskyndar återhämtning | Kirami

 

Badtunnan förenar familjen 

Bastun FinVision med badtunna har fyllt familjens alla förväntningar.

– Vi är väldigt nöjda och tänker bada gårdsbastu året runt. Meningen är att det är 38 grader i tunnan åtminstone vid jul och nyår, säger Ray Blomqvist.

Badtunnan har också blivit ett sätt att tillbringa tid tillsammans.

– Badtunnan förenar familjen, eftersom vi alla vill njuta av den och tillbringar då tid tillsammans. Till och med hunden Truffe brukar komma och sitta vid tunnan. Som tilläggsutrustning valde vi den flytande högtalaren Water Bass. Det är skönt att koppla av i tunnan till toner av bra musik.

 

Truffe | Badtunnan förenar familjen | Kirami
Truffe | Badtunnan förenar familjen | Kirami

 

​​​​​​​Fler bilder finns här

 

Ser hur på Blomqvists gård uppfördes både bastu och badtunna från Kirami