Återförsäljare från Österrike - Adventure Spa

Adventure Spa | Kirami

 

Adventure Spa säljer upplevelser i Österrike

Adventure Spa är ett företag som är verksamt i delstaten Salzburg. Dess sortiment omfattar badtunnor, bastur, skyddstak och lusthus för trädgårdar och terrasser. Företaget inledde sin verksamhet 2011 som återförsäljare av just Kiramis badtunnor.

– Vi ville importera typiska finländska badtunnor till landet och erbjuda alla österrikare möjligheten att uppleva hur skönt det är att bada i en varm badtunna. Dåförtiden hade Kirami ännu inga återförsäljare här, så vi tänkte ta tillfället i akt. Kirami-produkternas kvalitet och finish utmärkte sig i jämförelse med alla andra badtunnevarumärken, säger Thomas Werner från Adventure Spa.

Adventure Spa säljer inte bara produkter utan upplevelser.

– Vi är ett mycket kundinriktat företag. Hos oss får du alltid vänlig service och rådgivning, lovar Werner. 

 

Kirami återförsäljare från Österrike - Adventure Spa | Kirami
Kirami Oy återförsäljare från Österrike - Adventure Spa

 

Dykningsintresset tände gnistan för badtunnor

Adventure Spa grundades av Thomas och Ulrike Werner som träffades när båda arbetade vid en speditionsfirma. Det var Thomas idé att bli återförsäljare av badtunnor.

– Vi dök gärna men frös alltid när vi kom upp ur vattnet och tog av oss våra dykardräkter. Då kom vi att tänka på hur fint det skulle vara att då kunna kliva ner i en stor, varm vattentunna, förklarar Werner.

Från ord till handling: Thomas gjorde en småskalig undersökning, hoppade på nästa flygplan till Finland och åkte till Sastamala för att lära sig mer om Kirami. Han tyckte om företaget och produkternas kvalitet och var säker på att det skulle finnas efterfrågan på Kiramis badtunnor även i Österrike. Den första utställningslokalen byggdes i parets hem och var förstås mycket liten. Efter att de hade lyckats sälja de första tunnorna, öppnade de en ny, större butik.

– Naturligtvis har vi numera en stor badtunna även hemma, som vi njuter av tillsammans med våra två barn, säger Werner.

 

Badtunnornas popularitet ökar hela tiden även i Österrike | Kirami
Adventure Spa - Badtunnornas popularitet ökar hela tiden även i Österrike

 

Intresse för badtunnor i Österrike

Badtunnornas popularitet ökar hela tiden även i Österrike.

– Användarna vill själva värma upp vattnet i tunnan och till och med helst utan el, med eld som de själva har tänt. Det är en fantastisk upplevelse i synnerhet för kunderna på skidcenter i bergen. De berättar också ofta om den otroliga känslan som de får av att sitta i en varm badtunna medan stora snöflingor singlar ner från himmelen, beskriver Werner.

I Österrike förväntar sig kunderna hög kvalitet och lång livslängd av badtunnor och i synnerhet av trämaterialet som används i dem, eftersom de vill kunna njuta av sina badtunnor i många år. Kunderna uppskattar också Kiramis effektiva kaminer.

– De vill inte att det ska ta länge att värma upp vattnet. Med Kiramis kaminer är vattnet varmt på 1,5–4 timmar, vilket kunderna tycker är en lämplig väntetid, säger Werner.

Österrike är ett bergigt land men i regel orsakar det inga problem för transporter av badtunnor till kunderna.

– De flesta transporter är inte utmanande eftersom kunden med sina vänner eller sin familj hjälper till. Kiramis badtunnor är inte heller så tunga: det går lätt för 3–4 starka karlar att hantera tunnan, berättar Werner.

 

Kirami återförsäljare från Österrike - Adventure Spa | Kirami
Kirami Oy återförsäljare från Österrike Thomas Werner- Adventure Spa

 

Vägen är framåt

Adventure Spa flyttade in i sina nuvarande, representativa lokaler 2013.

– Nu har vi utställnings- och butikslokaler på 400 kvadratmeter. På gården har vi en ”show garden” med några av våra modeller, beskriver Werner.

– Vi är jättenöjda med Kiramis produkter och vill behålla dem i vårt sortiment. Vi har gedigen erfarenhet inom branschen och har blicken riktad stadigt framåt. Som mål har vi förstås att öka försäljningen även i framtiden, summerar Werner. 

 

Kirami återförsäljare från Österrike Thomas Werner- Adventure Spa showroom | Kirami
Kirami Oy återförsäljare från Österrike Thomas Werner- Adventure Spa showroom

 

adventureSPA 

Hauptstrasse 31
AT-5082 GRÖDIG
AUSTRIA