Badtunnan - den perfekta platsen för att beundra norrskenet

Wild Blueberry | Badtunnan - den perfekta platsen för att beundra norrskenet | Kirami

Bild borttagen. Foton: Joonas Linkola

Kundberättelse  20.04.2020

 

Ett familjeföretag mitt i Lapplands natur 

Wild Blueberry är ett litet familjeföretag i Novajärvi, nära staden Rovaniemi. Företaget erbjuder unika upplevelser i en mysig stuga, mitt i Lapplands enastående natur. Iden för verksamheten fick sin början år 2017 då det fanns en stor efterfrågan för privata stugor med en traditionell finsk bastu i den unika miljön. Med andra ord kunde det inte varit ett bättre tillfälle för Wild Blueberry att starta sin verksamhet. 

 

Kund foton: Trio av Wild Blueberry | Alex Korhonen, Kimmo Luiro och Joakim Luiro | Kirami
Kund foton: Trio av Wild Blueberry | Alex Korhonen, Kimmo Luiro och Joakim Luiro

 

- "Vi har fått vara en del av turismbranschen från år 2017 och har i och med detta fått en fantastisk möjlighet att vara en del av en mängd med fina upplevelser bland resenärer runt om i världen", berättar Alex Korhonen med ett stort leende på läpparna.

Kimmo Luiro är mannen bakom företaget, och tar hand om verksamheten tillsammans med sin son, Joakim Luiro, samt sin gudson Alex Korhonen.  Kim och Joakim är båda ursprungligen från Rovaniemi, medan Alex har vid en senare tidpunkt flyttat till Lappland i samband med hans studier i företagsekonomi. Ansvarsområden i företaget är jämnt fördelade: Kimmo tar hand om faktureringen, och hjälper till de yngre vid behov. Joakim ansvarar bland annat om företagets hemsidor och kundbetjäning, medan Alex sköter marknadsföringen.
 
Wild Blueberrys kunder kommer till en stor del från Indien, Usa, och centraleuropa. Företaget är aktiv på sociala medier, vilket gör det lätt för kunder att hitta det. Visit Rovaniemi, tillsammans med andra samarbetspartners spelar också en avgörande roll för företagets försäljning

 

Wild Blueberry | Den rofyllda lappländska kulturen och folket lockar turister | Kirami
Kund foton: Den rofyllda lappländska kulturen och
folket lockar turister

Den rofyllda lappländska kulturen och folket lockar turister

För det mesta söker Wild Blueberrys kunder efter en fridfull vistelse med en unik upplevelse, i samband med den privata finska bastun. Många turister har även ett stort intresse av att få träffa den lokala befolkningen och få en uppfattning av den lappländska kulturen. Dessa behov ser Wild Blueberry som en möjlighet för sin verksamhet, eftersom de erbjuder privata tjänster där de aktivt umgås med sina kunder. Till en traditionell lappländsk kväll hör det till att man bastar, tar ett dopp i vaket, badar balja och njuter av den lokala maten och det goda sällskapet.

- Vi brukar rekommendera våra kunder att börja med att bada bastu, och sedan ta ett dopp i det kalla vattnet, varefter man kan njuta av värmen i badbaljan. Denna ordning tycker vi är bäst på grund av att man sällan vill ta sig bort från baljan efter att satt sig ner i den. Kunderna brukar trivas hos oss i några timmar, men vi har alltid en mycket flexibel tidtabell, vilket möjliggör en maximal njutning. Vi värdesätter kundnöjdhet, och anser att vi som småföretagare har goda möjligheter att fokusera på enskilda kunder.

 

 

Wild Blueberry | Rendjuret på bilden hör till renägaren från andra sidan av stranden | Kirami
Foton: Joonas Linkola | Rendjuret på bilden hör till
renägaren från andra sidan av stranden. 

Finsk Spa-upplevelse i badbaljan, mitt i naturen 

Wild Blueberry har två badbaljor av Kirami. Den första, av modellen Easy, skaffade företaget redan ett år före företaget grundades. Senare har badbaljan installerats på en släpvagn, vilket gör det lätt att flytta den till olika platser vid behov.  Den traditionella vädeldad badtunnamodellen fungerar för oss, Alex berättar.

-    Senare köpte vi den andra badtunnan, av modellen Cozy, som är en av de nyare modellerna. Baljan fick stå kvar på gården, medan den andra går att flytta till olika platser. Vi har haft en enorm nytta av båda modellerna, eftersom vi vid behov kan använda båda två samtidigt, då det kommer större grupper på besök.  

Wild Blueberry erbjuder traditionella, finska spa-upplevelser, och badbaljorna har ytterligare förstärkt dessa upplevelser. Det finns inget finare än att slappna av i det varma vattnet och se på det unika norrskenet. Tänk exempelvis tanken om att tillbringa din bröllopsresa mitt i Lapplands vackraste natur, där du bara kan slappna av och se på den vackra himlen. 

-    Det är vanligt att vi får besök av renar, då de rör sig fritt på markerna. Rendjuren spenderar i stort sett hela sitt liv i en omgivning tillsammans med människorna, vilket gör att de vågar vara i närkontakt. Vi ser även till att renarna får något att äta om de kommer på besök, berättar Alex.   

 

Menu à la Wild Blueberry

Wild Blueberry erbjuder även måltider. Enligt gästernas önskemål lagar de bland annat flamlax, renkött eller grönsaks-couscous. Renköttet och laxen tillverkas på öppen eld vilket gör det möjligt för kunderna att se till hur maten lagas, samt känna den goda doften av hemlagad mat. Som tillbehör passar det bra med potatis och en riktigt fräsch sallad. 

-    Även om det inte är frågan om en restaurang, kan vi erbjuda en upplevelse som inte går att få någon annanstans! Det finns en speciell magi med Lappland, tillägger Alex glatt.

 

Kund foton: Wild Blueberry erbjuder även måltider | Kirami
Kund foton: Wild Blueberry erbjuder även måltider.

 

Välkommen att njuta av Lapplands natur med hjälp av Wild Blueberrys tjänster! 

 

Wildblueberry.fi

Blueberryexperiences@gmail.com

+358 40 042 5950

Instagram: Wildblueberrylapland

Facebook: Wild Blueberry