Finlandsbloggaren René Schwarz bekantar sig med FinVision-bastun

Finlandsbloggaren René Schwarz bekantar sig med FinVision-bastun hos Kirami | Kirami

Finlandsbloggaren René Schwarz bekantar sig med FinVision-bastun hos Kirami

 

Kirami har redan i många år samarbetat nära med den finsktyska bloggaren René Schwarz. Precis som vi är också René öppen för nya och ibland galna idéer – och så kom det sig att han under sin fem veckor långa sommarresa i Finland också besökte vårt huvudkontor i Sastamala. Där fick den debuterande författaren bekanta sig med den eleganta FinVision-bastun, och tillsammans med Taina och Konsta från Kirami streamade han direkt från en behagligt varm badtunna där han berättade om sina äventyr.  

 

Det ösregnade när René Schwarz tillsammans med sin familj anlände till fabriken i Sastamala. Livesändningen var tänkt att börja utomhus bara några timmar senare och René, 39-åringen som själv är till hälften finländare, hade följare som redan väntade ivrigt.

– Vi beslutade att först äta inomhus. Taina och hennes personal hade redan förberett allting. Vi fick en härlig soppa och karelska piroger. Det var ett verkligt varmt välkomnande, berättade René som kommit med sin fru Carolin och sin son Jari.

Familjen han knappt hunnit avsluta måltiden innan molntäcket sprack upp och förberedelserna inför sändningen kunde återupptas med gott mod. Särskilt entusiastisk var René, som fötts i Berlin men redan i unga år föll för Finland, naturligtvis för att han äntligen fick svettas i den nya FinVision-bastun. Också det här måste förstås ske inför kameran, streamat för hela världen på hans blogg FinnTouch via hans Facebook-sida.

 

Omklädningsrummet till bastun Kirami FinVision är skräddarsydd för Kiramis bastu, och de två modulerna passar perfekt ihop | Kirami FinVision -sauna
Omklädningsrummet till bastun Kirami FinVision är skräddarsydd för Kiramis bastu, och de två modulerna passar perfekt ihop.

 

Facebook-livesändning från bastun

Bastun FinVision har en vedugn och hade värmts upp på förhand, så att bastuupplevelsen skulle bli äkta också för publiken hemma i sofforna.

– Vi började sessionen i en bastumodell med elaggregat där det inte var så hett, så att vi kunde prata om detaljerna i FinVision utan att behöva oroa oss för de tekniska apparaterna, förklarar René.

– Vår bastu har hittills fått utomordentlig respons från kunderna. En av de viktigaste orsakerna torde vara att bastun levereras som en färdigmonterad modul. För oss är det särskilt viktigt att kunden kan börja använda produkten så enkelt som möjligt, säger Taina, som ansvarar för Kiramis försäljning i Tyskland. 

– Därefter gick vi över till den vedeldade bastun. När jag kastade bad riktigt ordentligt, immade mina glasögon igen genast. Men förutom just det, var det alldeles fantastiskt i bastun. Det var en unik upplevelse eftersom jag aldrig streamat från en bastu på Facebook, säger René med ett skratt.

 

René Schwarz | Facebook-livesändning från bastun | Kirami
René Schwarz; Facebook-livesändning från bastun

 

Avkopplande samtal i badtunnan

Efter bastubadet var det dags för ett avkopplande bad i Kiramis badtunna. Bara några meter bort från bastun inväntade en Family L-tunna de tre lyckliga huvudpersonerna. 

 

Efter bastubadet var det dags för ett avkopplande bad i Kiramis badtunna | Kirami - Warmer feelings.
Efter bastubadet var det dags för ett avkopplande bad i Kiramis badtunna.

 

Nedsjunken i det varma vattnet berättar René för Taina, Konsta och tittarna om sina äventyr i Finland. Samtidigt avnjuter gänget kalla drycker och läckra tilltugg. Tillsammans med sin familj hade René först kört från Helsingfors till Norra Karelen, där han gjorde sin första livesändning från en badtunna vid Itärajan Helmi i Tohmajärvi tillsammans med gårdens fru. Familjen reste sedan via Rovaniemi ända till Utsjoki, Finlands nordligaste kommun. Efter avstickare i bland annat Torneå och Vasatrakten nådde vägen slutligen Sastamala och Kirami. 

– Jag är mycket tacksam för alla fina stunder, upplevelser och möten jag fått under den här unika resan. Ofta blir det så att man inte själv inser vad man upplevt förrän man berättar om det för andra, säger René.

 

Avkopplande samtal i badtunnan | Kirami -Warmer feelings.
Avkopplande samtal i badtunnan

 

Den första egna boken Lyckliga platser i Helsingfors

René, som bor nära Frankfurt am Main i Tyskland, hade efter besöket hos Kirami ännu en höjdpunkt kvar på resan. I slutet av sin badsession avslöjade han att ytterligare en sändning skulle följa nästa dag, från Finlands huvudstad – nämligen det officiella boksläppet för René Scharz första bok Lyckliga platser i Helsingfors (boken ges ut på tyska och heter Glücksorte in Helsinki).

 

René Schwarz | Den första egna boken Lyckliga platser i Helsingfors | Kirami
René Schwarz: Den första egna boken Lyckliga platser i Helsingfors

 

– Jag jobbade i över ett år på boken, där jag i ord och bild beskriver 80 platser jag valt ut i Helsingfors. Utöver sevärdheter har jag också inkluderat relativt okända lyckliga platser, och dessutom några helt nya objekt som inte ännu omtalas i någon annan bok.

Författaren är väldigt glad över all positiv respons han fått hittills, men blickar redan mot framtiden.

– Trots det svåra världsläget har jag redan fått förfrågningar angående liveuppträdanden i anknytning till boken, och om några veckor flyger jag igen till Finland för att delta i ett fint samarbete. Efter det väntar jag med spänning på den första gruppresan till Helsingfors som jag i slutet av november ordnar tillsammans med Fintouring, en expert på Finlandsresor. Och såklart kommer jag snart att synas i en Kirami-badtunna igen, säger René Schwarz och ler.

 

Finlandsbloggaren René Schwarz | Kirami
Finlandsbloggaren René Schwarz

 

Läs Renés resedagbok om den 5 veckor långa resan runt om i Finland förra sommaren

Se livesändningen från Sastamala Facebook

Beställ René Schwarz bok Glücksorte in Helsinki i FinnTouchs webbutik