Livet under isolering

Rakkaustila | Livet under isolering | Kirami

Kuva: Vuokatti Ski Team Kainuu | Kirami Foton: Noora Kylväjä /Rakkaustila

 

Badtunnan har fört med sig glädje

Noora-Maria Kylväjä, och resten av familjen har redan under en längre period velat flytta till ett nytt hem med en vacker och trivsam trädgård, samt en mäktig terrass. I november 2019 kom äntligen dagen, då det var dags för familjen Kylväjä, att flytta in i det nybyggda egnahemshuset. Noora, tillsammans med sin man hade bestämt att en badtunna skulle vara den första investering till det nya hemmet, och så fick det också bli. I samband med jultiden bestämde sig paret för att köpa en Kirami badtunna med inbyggd belysning.  
 
Läs mera om Noora-Marias skrift om på vilket sätt badtunnan har skapat lycka till deras liv, även vid den aktuella, förändrade världssituationen.  

Rakkaustila | Livet under isolering  - Livet under isolering  - hemspa kväll för barn | Kirami - Warmer feelings
Livet under isolering  - hemspa kväll för barn

Jag har två barn som går i klass första och fjärde klass. I och med coronaviruset har det fastställts nya restriktioner och regler på vad man får göra, för att kunna minska smittorisken. Bland annat har man uppmanat att så många som möjligt skulle stanna hemma, vilket också blivit ett faktum för våra två barn, som nu går i skola på distans.

 

Hemspa kväll för barn

Hemskola började för en vecka sedan, och har gått problemfritt. Det viktigaste för oss har varit att hålla fast vid ordentliga vardagsrutiner, även om allt sker på distans. Även jag och min man jobbar på distans, vilket underlättar hela familjens aktiviteter. Varje morgon ger skolan instruktioner för barnens dagliga aktiviteter, och på kvällen har vi distansundervisning i musik. 

Det är självklart att det i något skede blir långtråkigt att hela tiden vara hemma. Förra onsdag ställde barnen en hel del frågor åt oss: “Kan vi åka till simhallen? eller till lekparken, biblioteket, eller på spa? Eller helt enkelt vart som helst?” Tyvärr var vi tvungna att svara: “vi kan inte åka någonstans eftersom allt nu är stängt, och vi har fått instruktioner om att stanna hemma…”

Jag funderade länge på olika aktiviteter här hemma, och hade svårt att hitta på något roligt för barnen. Efter ett tag kom jag på en idé som jag tyckte var värd att testa, jag ville ordna en myskväll här hemma, som ett eget litet spa. Vår gemensamma dröm har vart att någon gång köpa en badtunna. Förra december gjorde vi äntligen det i samband med vår flytt till det nya hemmet. Vi beställde badtunnan från Kirami, med hemleverans, vilket fungerade fantastiskt bra! Även flera gäster har fått bada i badtunnan med oss, och de har alla varit otroligt nöjda. 

Jag började förbereda myskvällen i god tid. Jag tände flera ljus vid badtunnan (viktigt att hela tiden hålla öga på tända ljus!). Bordet fyllde jag med olika snacks och tände på bastun, brasan och lyktorna. Samtidigt tog min man hand om badtunnan. För dem som inte vet, fyller man först badtunnan med kallt vatten, varefter man tänder eld i kaminen, som i sin tur värmer vattnet. Enligt mig är vattnet perfekt då värmen ligger kring 38 grader.

Åt barnen gav jag varsitt dricksglas, som normalt brukar användas vid högtider. Glasen var fyllda med läsk. Badtunnan är menad för 4-6 personer, vilket passar vår familj mycket bra. Barnen har bra utrymme till vattenlekar och för oss föräldrar finns det gott om plats att sitta bekvämt. Kvällen var perfekt! 

 

Rakkaustila |Även flera gäster har fått bada i badtunnan med oss, och de har alla varit otroligt nöjda | Kirami
Även flera gäster har fått bada i badtunnan med oss, och de har alla varit otroligt nöjda. 

 

Finskt arbete

Något som också har varit viktigt för oss, är att stödja inhemska företag, vilket också var en avgörande faktor då vi köpte badtunnan. Kirami skriver själv så här: “ Kirami Oy är ett familjeföretag grundat år 2001 med rötterna i Kikkerlä by i Sastamala, Finland. Kiramis uppvärmda badtunnor ger dig lika sköna badstunder i vinterkyla, som under kalla sommardagar eller i höstrusk. Vi är stolta över våra produkters höga kvalitet och garanterar våra kunder förstklassiga, oförglömliga badstunder.

Jag ger fulla fem stjärnor åt Kiramis badtunnor. 

 

Kylpytynnyri lämpiämässä. Kylpytynnyrissä on päällä turvallinen kansi. | Kirami
Badtunnan värms upp. Badtunnan har ett säkert lock på toppen.

 

Kämpa på vid de svåra stunderna! 


Noora/Rakkaustila

 

FB Rakkaustila 

IG Rakkaustila

Blog Rakkaustila