En snickare som följer med vågen av bastutrender

Mika Pitkänen | En snickare som följer med vågen av bastutrender | Kirami FinVision -sauna

 

Personintervju, Mika Pitkänen 2021

 

I början av januari 2021 såg Mika Pitkänen en tidningsartikel där Kirami sa att de skulle öka sin bastuproduktionen. Pitkänen, som hade lämplig utbildning och erfarenhet, skickade företaget en jobbansökan och efter intervjun började arbetet nästan omedelbart. Han ansvarar för närvarande för design och utveckling av nya bastuprodukter på Kirami.

 

Personintervju 2021 | Mika Pitkänen | Kirami Sauna Factory
Personintervju, Mika Pitkänen 2021

– Jag är utbildad finsnickare och har arbetat med att designa och bygga bastur i över 13 år. Mitt eget företag som fokuserade på inredning av bastur var verksamt 2008–2016. Vi tillverkade skräddarsydda bastulavar och interiörer för kunderna och företagen. Från och med 2016 fokuserade vi på tillverkning av utebastur färdiga för bastubad, säger Mika Pitkänen.

Hos Kirami ansvarar Mika för design- och utvecklingsarbetet och hjälper till i frågor som rör marknadsföring av bastur. 

– Jag arbetar för närvarande på Sauna Factory produktionsanläggningen i Sastamala. Vi utökar vår verksamhet till en ny produktionsanläggning där vi planerar att tillverka olika delar. Bland annat utvecklar jag en ny monteringslinje där. I framtiden kommer även distansarbete att vara möjligt eftersom nya produkter kan designas med hjälp av ett 3D-program.

 

Passion för ny design 

Mika vill hålla sig på toppen av bastutrenderna. 

– Jag följer ständigt trender och innovationer inom branschen. Min passion är att designa något nytt och önskan att utvecklas som designer. Målet är att alltid vara före tiden och designa nya produkter. Jag utvecklar också ständigt färdiga modeller. Om jag får en idé för endast en liten förbättring, genomför jag den. Jag kommer snart att kunna designa nya bastumodeller helt från början och tror att Kirami i framtiden kommer att vara en fantastisk och unik bastuproduktionsfamilj.

Kundbild från Skottland | Cantick Head Lighthouse | Kirami FinVision -sauna
Kundbild från Skottland: Cantick Head Lighthouse

Mikas mångsidiga expertis är värdefull för Kirami.

– Jag kan erbjuda Kirami min expertis inom design och kunskap om träindustrin i både material och strukturella lösningar. Min långa erfarenhet inom bastuindustrin är en stor fördel i dessa arbetsuppgifter. Jag kan använda snickarens yrkeskunskaper och erfarenhet i frågor som rör till exempel fogar och träbearbetning.

.

 

Exporten av bastur går bra 

Det finns intresse för finsk bastu i världen.

– Marknadsföringen av bastur i Finland har precis börjat. De bastur som produceras exporteras för närvarande huvudsakligen till olika länder i Europa. Bastuns framtid verkar hela tiden bli bättre både i Finland och utomlands. 

– Bastun är utformad så att kunden enkelt kan använda den. Leveransen är smidig och alla tillbehör finns i leveransen. Den finska bastun och dess tillbehör är en fantastisk exportprodukt som värderas utomlands. Bastu blir ett allt starkare varumärke ute i världen, vilket samtidigt gör att utbudet ökar. 

Mika tror att populariteten av Kirami FinVision-bastun garanteras av ren finskhet.

– Styrkan i FinVision-bastun är en äkta finsk bastu av hög kvalitet tillverkad i Finland, där du får ett riktigt hett och fuktigt bastubad om så önskas. 

Bekanta dig med den nya Kirami FinVision -sauna broschyr

 

The Log Company | Exporten av bastur går bra  | Kirami FinVision -sauna
Kiramis återförsäljare The Log Company (UK): Exporten av bastur går bra 

Läs också  The Log Companyn berättelse

 

ReGo | Exporten av bastur går bra | Kirami - FinVision -sauna
Kiramis återförsäljare ReGo (Tyskland): Förutom badtunnor, Rego säljer Kiramin FinVision -sauna.

Läs också Regos berättelse

 

Adventure Spa | Exporten av bastur går bra | Kirami
Kiramis återförsäljare Adventure Spa (Österrike): Montering av den första bastun för utställningen.

 

Kundbild från Finland | Marknadsföringen av bastur i Finland har precis börjat. | Kirami FinVision -sauna
Kundbild från Finland: Ilkka Nykänen - Marknadsföringen av bastur i Finland har precis börjat.