Sydän-Hämeen Safarit erbjuder sina kunder en Kirami-badtunna

Sydän-Hämeen Safarit erbjuder sina kunder en Kirami-badtunna | Kirami

 

Avkoppling från vardagen: Sydän-Hämeen Safarit Oy

En av Kiramis äldsta kunder är Mika Eerolas företag Sydän-Hämeen Safarit, som erbjuder programtjänster. Företaget verkar i Pälkäne i centrala Tavastland, på en naturskön strand intill sjön Mallasvesi. Företaget betjänar kundgrupper i olika storlekar genom att ordna kund- och personaltillställningar, möten och kvällsunderhållning med lämpligt program, som kan vara allt från en timmes safarier till kompletta skräddarsydda paket med program under hela dygnet.

– Vi får många företagsgäster, personalgäng, turister… trevliga människor. Vi erbjuder safari med snöskoter, terränghjuling och vattenjet – och efter safarin blir det naturligtvis bastubad, badtunna och läckra rätter, säger Mika Eerola.

 

Avkoppling från vardagen: Sydän-Hämeen Safarit | Kirami
Avkoppling från vardagen: Sydän-Hämeen Safarit

 

Badtunnan används flitigt


Till företagets populäraste säsonger och aktiviteter hör safari med snöskoter i februari–mars och vattenjetsafari i juni, juli och augusti.

Med en terränghjuling kan man ta sig fram hela året och högsäsongen infaller under augusti, när företagens semestrar slutar, samt i november under lillajulssäsongen.

Inte heller badtunnans popularitet hänger på årstiden.

– Vår mötesbastu på stranden till sjön hålls varm under hela året. Nästan alla grupper väljer att badtunnan ska ingå i bastuprogrammet, berättar Eerola.

Sydän-Hämeen Safarit använder en Kirami-badtunna i aluminium med rum för åtta – Eerola beskriver den som en "finländsk kvalitetsprodukt". När vi skaffade den för flera år sedan var det klart att vi ville ha just en Kirami-badtunna.

– Självklart vill vi alltid använda produkter som tillverkas så nära som möjligt. Och varför skulle jag valt någon annan när Kirami framställer kvalitet här i närheten och erbjuder produkter som lämpar sig specifikt för våra förhållanden?

 I framtiden hägrar också eventuella ytterligare anskaffningar.

– Det kunde vara trevligt med en likadan bassäng för kalla dopp intill den varma badtunna, säger Eerola om sina planer.

 

Sydän-Hämeen Safarit - Badtunnan används flitigt | Kirami
Sydän-Hämeen Safarit - Badtunnan används flitigt

 

Fina minnen

Gästerna har under åren lämnat många fina minnen efter sig. Det är dock inte alltid som gästerna genast tar till sig sådant som vintriga avkylningsknep.

– Tja, de sydafrikanska männen vars alltför heta badvatten jag kylde av genom att skyffla i lite snö när de redan satt i baljan, de var nog lite förskräckta, skrattar Eerola.

Också långväga gäster trivs till sist. Badtunnan avnjuter han också i sällskap med sina vänner.


– Jag kommer ihåg en gång när vi testade hur många vi kan få att rymmas i baljan, som är för åtta personer. Sjutton slanka dansare ryms fint när det finns tjejer med. Mycket vatten blev det ju inte kvar i tunnan när vi steg upp, småler Eerola.

 

Safari och upplevelser sedan 1999

Sydän-Hämeen Safarit blev till i tiderna när Eerola ville byta bransch.

– År 1999 jobbade jag fortfarande som byggnadskonstruktör av ljusreklam för Tammerneon i Tammerfors. Jag ville hur som helst jobba utomhus och med människor på semester, långt borta från glaskontor. Samtidigt upptäckte jag att det finns ett behov av sådana här tjänster, erinrar sig Eerola.

Numera har företagaren hjälp av sin egen familj och säsongsanställda.


– Jag skulle beskriva oss som ett litet, tryggt och innovativt företag.

 

Mika Eerola - Safareita ja elämyksiä jo vuodesta 1999 | Kirami
Mika Eerola - Safari och upplevelser sedan 1999

 

Sydän-Hämeen Safarit Oy
Keiniänkuja 7
36600 Pälkäne
Puh 0400 539410
mika.eerola@sydanhameensafarit.fi
www.sydanhameensafarit.fi