Från produktion av badtunnor till marknadsföring av Kirami

Niko Krapi | Från produktion till företagsmarknadsföring | Kirami

Personpresentation, Niko Krapi 2021

 

Niko Krapi, som jobbar med Kiramis marknadsföring, hamnade i företaget genom en vän som jobbar på Kirami. Tidigare jobbade Krapi inom produktionen och har nu avancerat till nya uppgifter: montering av badtunnor ersattes av 3D-modellering och videoredigering. Samtidigt bytte han också hemort.  

Personal | Krapis arbetsuppgifter är mångsidiga | Kirami - Warmer feelings.
Krapis arbetsuppgifter är mångsidiga.

 

Krapis arbetsuppgifter är mångsidiga.

– Jag jobbar inom marknadsföringen. Bland annat gör jag 3D-modeller, videor, bilder och deras efterbehandling. Dessutom sammanställer jag badtunnornas bruksanvisningar. Jag är också med i designen och uppdaterar Kiramis webbsidor. Ibland gör jag små översättningar till engelska, och vid behov svarar jag på Kiramis tekniska support, säger Krapi. 

– Under en vanlig arbetsdag redigerar jag foton och videor. Det bästa med mitt jobb är att jag får använda min kreativitet. Samtidigt utmanar det mig att tänka på hur saker kan och är värda att genomföras. 

 

 

Flit och en energisk attityd hjälpte att avancera  

Krapi har avancerat i företaget med flit och bra arbete.
 
– Jag började i tiderna med att jobba på produktionssidan, där jag byggde badtunnor. Så arbetsbilden och arbetsuppgifterna har förändrats ganska mycket under vägen. Men det gör också jobbet meningsfullt när du får göra nya saker som är lämpligt utmanande för sig själv. Förutom min arbetsbild förändrades också min hemort när jag flyttade från Vammala till Åbo. Nu är min arbetsplats på Kiramis nya kontor. Detta var en välkommen förändring, för jag har alltid velat bo i en större stad.

Krapi har själv lärt sig en del av den kompetens som behövs i det nya jobbet.

– Jag inskolades naturligtvis i de nya uppgifterna, men modellarbetet har jag lärt mig hemma genom att öva.    

 

Niko Krapi | Modellarbetet har jag lärt mig hemma genom att öva | Kirami
Modellarbetet har jag lärt mig hemma genom att öva.

 

I den nuvarande arbetsbilden har jag haft fördel av att ha varit en längre tid i företaget. 

– Produktionsarbetet har varit till stor hjälp i den aktuella arbetsbilden, särskilt när jag svarar på frågor som kommer till teknisk support. Då har du en bra förståelse för produkten, och kan fundera ut var problemet ligger. Texturering, dvs. reliefmönstring av modellerna är också lätt när du vet exakt hur produkterna ser ut.  

 

Hermanni Rosengren och Niko Krapi | Flit och en energisk attityd hjälpte att avancera | Kirami
På bilden: Produktionschef Hermanni Rosengren och Niko Krapi - Flit och en energisk attityd hjälpte att avancera. 

 

Tajt arbetsgemenskap

Krapi tycker att det är motiverande att jobba på Kirami.

– Kirami har en mycket bra och tajt arbetsgemenskap. Man hjälper sin arbetskamrat om det behövs. Det är också fint att man med sitt eget bidrag kan påverka företagets framsteg. 

Utanför jobbet är Krapis fritidsintresse videospel.

– Videospel har alltid varit viktiga. Innan coronaepidemin reste jag också mycket. Förhoppningsvis kan jag fortsätta resa igen i framtiden.