Högklassiga badtunnor och bastur från Vingberg Polska

Högklassiga badtunnor och bastur från Vingberg Polska | Kirami

 Kuva: Vuokatti Ski Team Kainuu | Kirami Foton: Vingberg Polska

Återförsäljarhistoria   1.12.2020

 

Vingberg Polska erbjuder badtunnor och bastur med nordisk känsla  

 

Vingberg Polska tillverkar bastur och badtunnor i närheten av Krakow och säljer Kirami badtunnor till kunder som värdesätter hög kvalitet.

 

Utöver ThermoWood-badtunnor från sin egen fabrik, säljer Vingberg Polska även badtunnor från Kirami | Kirami
Utöver ThermoWood-badtunnor från sin egen fabrik, säljer Vingberg Polska även badtunnor från Kirami.

 

Vingberg Group består av två företag med verksamhet inom två olika branscher: byggarbete i Sverige och tillverkning av handgjorda bastur och badtunnor i Polen under namnet Vingberg Polska. 

– I Polen specialiserar vi oss på utformning och tillverkning av högklassiga bastur av såväl klassisk som modern design samt badtunnor tillverkade av finska ThermoWood. Vår fabrik ligger i sydöstra Polen, nära Krakow, där vi sysselsätter fler än 20 anställda, berättar Anna Rabada, marknadsföringsspecialist vid Vingberg Polska.

 

Vingberg Polska | Då vi förespråkar naturliga material av högsta kvalitet samt nordisk design och kultur, passar Kirami perfekt ihop med vårt varumärke | Kirami
Då vi förespråkar naturliga material av högsta kvalitet samt nordisk design och kultur, passar Kirami perfekt
ihop med vårt varumärke.

 

Utöver ThermoWood-badtunnor från sin egen fabrik, säljer Vingberg Polska även badtunnor från Kirami. Samarbetet inleddes våren 2020.

– Våra kunder frågade ofta efter badtunnor som vore lätta att sköta. Vi fick allt fler förfrågningar, så vi beslutade oss för att utöka vårt utbud med badtunnor med plastinteriör. Då vi förespråkar naturliga material av högsta kvalitet samt nordisk design och kultur, passar Kirami perfekt ihop med vårt varumärke. Paketet Akka Comfort, med en bastutunna och en Kirami Comfort badtunna, har blivit vår mest populära produkt, gläder sig Anna.

 

Se videoreklamen om Akka Comfort av Vingberg Polska.

 

Badtunnor är ett nytt fenomen i Polen

Badtunnor är en förhållandevis ny produkt i Polen och marknaden är fortfarande liten. Många små snickerifabriker tillverkar billiga badtunnor av material med låg kvalitet. Medan de flesta kunder föredrar billigare produkter, frågar Vinbergs kunder efter högklassiga, hållbara och lättskötta badtunnor med enkel tillgång till reservdelar och service.

 

Vingberg Polska | Badtunnor är ett nytt fenomen i Polen | Kirami
Badtunnor är ett nytt fenomen i Polen

 

– Vi marknadsför Kiramis produkter som badtunnor av premiumkvalitet, som är enkla att sköta och har äkta nordiska rötter. Vi betonar dessutom det faktum att de är tillverkade av de bästa materialen, säger Anna.

 

Oförglömliga evenemang och extrema tester

Vingberg Polska anordnade ett oförglömligt evenemang för några få deltagare strax efter att de började sälja Kiramis badtunnor.

– Vi erbjöd dem en möjlighet att bada i en Comfort Cozy badtunna på gårdsplanen till ett vackert palats. Det var fantastiskt – badarna hade sällskap av renrasiga arabiska fullblod!

 

Vingberg Polska | Att bada i en Kirami badtunna på gårdsplanen till ett vackert palats | Kirami
Att bada i en Kirami badtunna på gårdsplanen till ett vackert palats.

 

Vingberg Polska anordnade ett oförglömligt evenemang för några få deltagare strax efter att de började sälja Kiramis badtunnor.

– Vi erbjöd dem en möjlighet att bada i en Comfort Cozy badtunna på gårdsplanen till ett vackert palats. Det var fantastiskt – badarna hade sällskap av renrasiga arabiska fullblod!

Vingberg Polska har även utfört djärva experiment med sina badtunnor och ThermoWood. De ser fram emot att inom kort utföra tester även med Kiramis badtunnor.

– För några år sedan sattes Guiness världsrekord i vinterbad i en av våra ThermoWood-badtunnor. Vi har även haft möjlighet att testa våra badtunnor i extrema arktiska temperaturer på -170 °C. 

Ytterligare ett intressant experiment var när Valerjan Romanovski , en känd polsk vetenskapsman, tog ett bad i laboratoriet där temperaturen utanför badtunnan var -50 °C. 

– Det var överraskande att upptäcka att vattentemperaturen i badtunnan sjönk endast 3 grader på 6 timmar. Experimentet bekräftade de utomordentliga värmeisolerande egenskaperna i ThermoWood, berättar Anna.

Vingberg Polska stöder Valerjan i hans strävanden.

– Vi tycker att det är fantastiskt med människor som inspirerar andra, särskilt i fråga om hälsa och naturen. Valerjan älskar natur och träd, och uppmuntrar andra att dra fördel av det bästa med dem. Detta är vad som förenar oss. Dessutom har Valerjan i år erhållit en doktorsutbildning i träteknik!

 

Vingberg Polska | Valerjan Romanovski - För några år sedan sattes Guiness världsrekord i vinterbad i en av våra ​​​​​​​ ThermoWood-badtunnor | Kirami
Valerjan Romanovski - För några år sedan sattes Guiness världsrekord i vinterbad i en av våra
ThermoWood-badtunnor.

 

Framtiden är ljus

För Vingberg Polska är målet kontinuerlig utveckling och tillväxt. 

– Vårt mål för 2020 var att dubblera vår försäljning gentemot föregående år – och vi uppnådde vårt mål redan i augusti! Vi är för närvarande det största företaget i Polen som tillverkar ThermoWood-bastur. Vi vill även bli den största distributören av Kiramis badtunnor i Polen, säger Anna entusiastiskt.

Vingberg Polska arbetar för att göra Kirami till ett mer välkänt varumärke i Polen.

– Vi vet att Kirami har genomgått dynamisk tillväxt i många år och är ett av de ledande varumärkena i Europa. Det nära samarbetet med dem stärker vår position och utökar våra försäljningsmöjligheter.  

 

Vingberg Polska arbetar för att göra Kirami till ett mer välkänt varumärke i Polen | Kirami
Vingberg Polska arbetar för att göra Kirami till ett mer välkänt varumärke i Polen.

 

Vingar och berg

I Sverige har Vingberg Group dessutom drivit infrastrukturprojekt för vägar och järnvägar samt byggprojekt i många år.

– Vi på Vingberg Polska är inspirerade av den nordiska kulturen, filosofin, livsstilen och den nära kontakten med naturen, och vi vill marknadsföra dessa värden i vårt hemland. Produktionen av bastur tillverkade av nordiskt trä verkade vara det mest lämpliga sättet att uppnå detta. Det är anledningen till att vi inledde denna nya affärsverksamhet inpå slutet av 2016, minns Anna. 

 

Vingber Polska | Våra kunder frågade ofta efter badtunnor som vore lätta att sköta | Kirami
Våra kunder frågade ofta efter badtunnor som vore lätta att sköta.

 

Vingberg är en kombination av de två symboliska svenska orden ving och berg

– Vingar är en symbol för frihet, frigjordhet och förnyelse, medan bergen symboliserar tillflykt, renhet och natur. Den grafiska logotypen i form av en hexagon är en symbol för vetenskap, teknik och ingenjörskap. Formen är baserad på en kombination av tre element och hänvisar till de tre största länderna i Norden (Sverige, Finland och Norge).

 

Vingberg Polska erbjuder badtunnor och bastur med nordisk känsla | Kirami
Vingberg Polska erbjuder badtunnor och bastur med nordisk känsla.

 

 

image

 

   VINGBERG POLSKA SA

   ul. Pańska 96/83

   00-837 Warszawa

   Biuro handlowe:

   ul. Tysiąclecia 3

   38-400 Krosno

   Tel.kom.: +48 512 864 206

   Tel./fax: +48 13 420 33 89

    www.vingberg.pl