En 8-åring jobbade själv ihop pengarna för en badtunna

En 8-åring jobbade själv ihop pengarna för en badtunna | Kirami | Warmer feelings

 

En beslutsam ung man jobbade själv ihop pengarna för en badtunna

Lemboisbon Mico, 8 år, badade för första gången i en badtunna på sin väns födelsedagsfest. Pojken blev störtförtjust i badandet och förslog för sina föräldrar att de också skulle köpa en badtunna. Föräldrarna gick dock inte genast med på förslaget, så Mico bestämde sig för att själv jobba ihop pengarna till tunnan.

Micos föräldrar hade satt in pengar på ett sparkonto ända sedan pojken föddes. Med tanke på köpet av en badtunna saknades dock ännu flera hundra euro.

– Mico var beslutsam med sin dröm och ville börja spara. Han ville få alla födelsedags- och namnsdagspresenter samt julklappar i pengar för att kunna spara till en badtunna. Dessutom samlade han fickpengar genom att göra hushållssysslor och sälja gamla kläder och leksaker på en loppis, berättar Micos mamma Sanna Kangasniemi.

 

En 8-åring jobbade själv ihop pengarna för en badtunna | Kirami | Warmer feelings
Kirami Oy - En beslutsam ung man jobbade själv ihop pengarna för en badtunna

 

Lång väntan belönades

Mico samlade in pengar för en badtunna i över ett år.

– Jag blev helt överraskad av hur beslutsam pojken var. Det behövs en stor summa pengar för att kunna köpa en badtunna och sparandet kräver tålamod. Det var glädjande att lägga märke till vilken beslutsam ung man Mico har vuxit upp, säger mamma Sanna förnöjt.

När Mico hade lyckats få ihop den nödvändiga summan fick han äntligen välja en lämplig tunna till sig själv.

– Hela familjen bestämde sig tillsammans för den vedeldade tunnan Kirami Original Easy M. Det är ett lättskött alternativ för oss och rymmer lämpligt sex personer.

Det byggdes en plats för den nya tunnan på familjens gård och tunnan invigdes i början av juni. Den efterlängtade tunnan har använts flitigt.

– I synnerhet under veckoslut och på midsommaren har vi badat länge i tunnan. Dessutom har Mico njutit av badandet efter sina fotbollsträningar. Han tycker också om att bjuda in sina vänner för att bada, fortsätter Sanna.

 

En 8-åring jobbade själv ihop pengarna för en badtunna | Kirami | Warmer feelings
Warmer feelings - Lång väntan belönades

 

Avkopplande semester

Efter inköpet har även Micos föräldrar blivit förtjusta i badtunnebadandet och kopplar gärna av i tunnan medan de lyssnar på musik. Också familjens hund har varit intresserad av att bada men har tills vidare fått nöja sig med att simma i den närliggande sjön.

Familjen tillbringar sin gemensamma semester både i Finland och utomlands.

– Om det blir en regnig sommar i Finland har vi för säkerhets skull bokat en resa till söder så att vi kan ladda våra solceller. I övrigt så tillbringar vi tid hemma och kopplar av, badar bastu, grillar, äter jordgubbar – och badar förstås i badtunnan, säger Sanna och Mico och ler.

 

Avkopplande semester med familjen och hunden | Kirami
Kirami Oy - Avkopplande semester med familjen och hunden.

 

Mera bilder

***************

Vi önskar Mico en skön sommar! Tack för att du delade din fina historia med oss!


Warmer feelings,

önskar alla vi på Kirami