Njut av finsk bastu och badtunna och den otroliga utsikten över havet från toppen av en klippa i Skottland

Cantick Head Lighthouse bjuder på en spektakulär utsikt och på traditionella finska bastu- och badtunneupplevelser | Kirami - Warmer feelings.

Kundberättelse 20.5.2021

 

Kiramis badtunnor och bastur finns på många fantastiska platser. Bland dessa är Cantick Head Lighthouse Self Catering Cottage på ön Hoy, som hör till Orkneyöarna i Skottland. Här kan du njuta av en badtunna och en bastu medan du blickar ut över de svallande havsvågorna. Du kan till och med få en glimt av späckhuggare i havet medan du sitter varm i en traditionell finsk bastu. 

 

Stugan, belägen på toppen av en klippa, erbjuder en alldeles unik omgivning. 

Alan och hans fru Vicky bor i Cantick Head Lighthouse med deras tre barn | Kirami
Alan och hans fru Vicky bor i Cantick Head
Lighthouse med deras tre barn.

– Cantick Head Lighthouse är tillräckligt avlägsen för att det ska kännas som om du färdats till en magisk plats långt från vardagen. Här får du njuta av tidlösa bekvämligheter i en charmerande miljö – fyren och stugan byggdes 1856. Allt du kan behöva för en avslappnande semester finns här, från ett välutrustat kök till ett badrum stort nog för hela familjen. Ett trivsamt vardagsrum kompletteras av en öppen eldstad. Vi erbjuder också otrolig havsutsikt, grillmöjligheter med eldstad utomhus och förstås en Kirami-badtunna och -bastu, säger Alan Mackinnon. 

Alan och hans fru Vicky bor i Cantick Head Lighthouse med deras tre barn. 

– Vi flyttade hit för tre år sedan för att sköta om stugan, som antagligen är det mest unika boendealternativet på Orkneyöarna. Här kan du gömma dig från civilisationen i en historisk fristad med dramatisk havsutsikt. I stugan, som ligger invid själva fyrtornet, tar du hand om all matlagning själv. Stugan är hundvändlig, och mellan fyra och fem gäster ryms i två sovrum.

 

Se späckhuggare och norrsken

Familjen Mackinnon har som mål att göra varje besök oförglömligt.

– Våra kunder kommer från hela världen för att besöka denna magiska plats. Vårt mål är att erbjuda alla våra gäster en enastående service, och vi strävar alltid efter att förbättra vår verksamhet.

– En del av vår plan för att förbättra stugorna var att skaffa en Kirami-badtunna och -bastu, som är något vi alla älskar och som vi är säkra på att våra gäster kommer att njuta av. Föreställ dig att du blickar ut över havet från en bastu medan späckhuggare simmar förbi, eller att du sitter i en badtunna under stjärnhimmeln medan norrskenet dansar ovanför! FinVision -sauna har ett stort fönster, och passar därför oss perfekt. 

 

Cantick Head Lighthouse | Se späckhuggare och norrsken | Kirami - Warmer feelings
Se späckhuggare och norrsken

 

Imponerad av kvaliteten  

Alan Mackinnon var väldigt angelägen om att hitta en traditionell vedeldad badtunna och bastu. 

Cantick Head Lighthouse | Alan Mackinnon var väldigt angelägen om att hitta en traditionell vedeldad badtunna och bastu | Kirami
Alan Mackinnon var väldigt angelägen om att hitta en
traditionell vedeldad badtunna och bastu. 

– När jag insåg att de finska Kirami-produkterna var tillgängliga i Storbritannien fattade jag genast beslutet. Jag talade med Mark som arbetar vid The Log Company, som är underleverantör för Kirami i Storbritannien. Han var ytterst behjälplig, och trots att vi var så långt borta i norra Skottland erbjöd han sig att sköta leveransen och monteringen.

– Monteringen av både badtunnan och bastun skedde på en dag. Jag hade redan förberett en jämn betongplatta för bägge, för att se till att man kan njuta av den spektakulära havsutsikten.

Kvaliteten på badtunnan och bastun gladde Mackinnon. 

– Jag har varit väldigt imponerad av kvaliteten på både bastun och badtunnan. Jag vill också väldigt gärna kunna upptäcka de finska bastutraditionerna. Jag är säker på att många av våra gäster komma att kombinera ett dopp i det kalla havet med en tur i badtunnan eller bastun för att värma sig. Vi ser fram emot att kunna njuta av våra Kirami-produkter i många år framöver, och hoppas att investeringen också får vår verksamhet att växa.

 

 

 

Cantick Head Lighhouse | Våra kunder kommer från hela världen för att besöka denna magiska plats | Kirami
Våra kunder kommer från hela världen för att besöka denna
magiska plats.

 

Följ Cantick Head Lighthouse på Facebook och Instagram för att se vad annat den har att erbjuda:  https://www.facebook.com/cantickhead/

@cantick_head