Tillförlitlighet

Kiramis personal

 

Medarbetarna är vår största tillgång

Utan våra kunniga och aktiva medarbetare skulle vi aldrig ha blivit Europas största tillverkare av badtunnor. Medarbetarnas trivsel, ett bra och stimulerande arbetsklimat och långa anställningsförhållanden lägger grunden för vår verksamhet.

Vi satsar på utbildning och på medarbetarnas hälsa. Vi har en mycket låg personalomsättning och en bred åldersfördelning – våra yngsta medarbetare är 90-talister. Det är fantastiskt att se hur människor i olika åldrar samarbetar och kompletterar varandra med sina idéer och synpunkter.

Många av våra medarbetare har kommit till oss genom sommarjobb, praktik eller lärlingsutbildningar. De är bra sätt att lära känna företaget och arbetsuppgifterna. För närvarande har vi två medarbetare som gör examensarbeten inom logistik och fastighetsskötsel.

Vi vill ha ett öppet arbetsklimat, där medarbetarna aktivt deltar i utvecklingsprojekt och får möjlighet att påverka sitt arbete. Vi erbjuder en genuin möjlighet att utveckla sina arbetsuppgifter och sitt dagliga sätt att arbeta.

 

Sommarjobb för lokala ungdomar

Vi erbjuder ortens ungdomar en väg in i arbetslivet genom sommarjobb. För många är sommarjobbet den första kontakten med arbetslivet, som ger värdefulla erfarenheter samt möjlighet att lära sig och tjäna egna pengar.

Varje år har vi ett flertal entusiastiska sommarjobbare, och många återvänder till oss nästa sommar. Sommarjobbarna har varierande utbildningsbakgrund och ålder, och vi försöker erbjuda dem stimulerande uppgifter där de får utnyttja sina kunskaper. De mer erfarna sommarjobbarna hjälper dessutom till med inskolningen av nya sommarjobbare.

 

Kontorsvärdinna ansvarar för trivseln

Kirami Oy naisten päivän kukitus.

 

Trivseln på Kiramis kontor och fabrik förbättrades i början av året då Pirjo Ojala började som vår nya kontorsvärdinna. Hon ansvarar för att kontoret är städat och trivsamt, sköter kaffeserveringen när vi får gäster och ser till att alla trivs och har det bra på jobbet. Det är trevligt att ha någon som ser till att allt fungerar.

 

Trevlig höst till er alla!

 

Hälsningar,

Tommi Suoniemi

utvecklingschef

 

PS: PS. Läs även om hur vi arbetar med hållbarhet och bekanta er till vår personal