Dansande lågor i den mörka höstkvällen

 Dansande lågor i den mörka höstkvällen | Kirami

 

Kiramis nya utomhuseldstad och grill Freedom är tillverkad av cortenstål för Finlands föränderliga väderförhållanden. Vi ville skapa en produkt som både är en stämningsskapare och kan användas för matlagning.
 
Freedom skapar stämning i synnerhet under mörka höstkvällar, och kan också användas på vintern. Vårt mål var att skapa en helt ny slags produkt. Den fick namnet Freedom eftersom den kan monteras och monteras isär flera gånger och flyttas från en plats till en annan.
 
Freedom har ett galler som lämpar sig för grillning. Själv grillar jag gärna en enkel lunch eller kvällsmåltid. Halloumiost och färsk ananas passar utmärkt att grilla. Man kan förstås också grilla korv, majs och annan utflyktsmat.
 
Utomhuseldstaden Freedom kan användas vid sommarstugan, på stranden eller hemma på gården, om man ställer den på ett eldfast underlag. 

 

Rost är det nya svarta

Rost är det nya svarta | Outstanding by Kirami
Rost är det nya svarta | Outstanding by Kirami

 

Hemligheten bakom Freedom-produkternas hållbarhet och rustika utseende är det hållbara cortenstålet. På stålets yta bildas ett tunt oxidskikt som patineras i en vacker rostfärg. Det skyddar också stålet och hindrar korrosionen från att tränga längre in. Produkter av cortenstål är därför vädertåliga.
 
Cortenstål är normalt grått till en början och blir med tiden rostbrunt till följd av vädrets påverkan. Alla produkter i produktserien Outstanding by Kirami syrabehandlas och sköljs på fabriken, så att patineringen kommer i gång snabbare. 

 

Hemligheten bakom Freedom-produkternas hållbarhet och rustika utseende är det hållbara cortenstålet. | Kirami
Hemligheten bakom Freedom-produkternas hållbarhet och rustika utseende är det hållbara cortenstålet.


Tanken om produktserien Outstanding by Kirami väcktes eftersom det inte fanns produkter av cortenstål på den finländska marknaden. Som material passar det utmärkt för våra breddgrader, där vädret kan variera väldigt mycket. Corten håller i alla väder.
 
Freedom säljs i Kiramis webbutik samt i välsorterade inrednings- och järnaffärer. Mer information om utomhuseldstaden Freedom.

 

Hälsningar,
Mika Rantanen