Njut av badtunnan även när det är minusgrader ute

Njut av badtunnan även när det är minusgrader ute | Kirami

Kundbilden: Anu Kärki

Badtunnan kan användas även på vintern. Jul och nyår är fantastiska tider att njuta av varma badet. Det finns ingen utetemperaturgränns för badandet.


Du värmer up en modern badtunna med utvändig kamin lika lätt på vinter som på sommar. Fyll up tunnan med vatten, lägg ved och tändmaterial i kaminen samt tänd eld.


Reservera från en halvtimme till en timme mera tid för uppvärmning  beroende på väderlek jämfört med sommartemperaturer. Ta hänsyn till vattnets temperatur, om du till exempel pumpar up vattnet från en isvak.

Täck tunnan med ett lock under uppvärmning för att spara tid.Blanda vattnet emellanåt för jämnare temperatur.

Placera badtunnan lagom avstånd från huset eller bastun för kortaste möjliga väg i kallt temperatur till tunnan. Välj skor som funkar i våta förhållanden. Badrock skyddar dig under resan. Använd badmössa för att skydda huvudet.

Töm tunnan ganska snart efter badet för att vattnet inte skulle frysa och kamin samt rör skulle gå sönder. Före du tömmer tunnan säkerställ dig att det inte finns ens glöd kvar i kaminen. Även lite glöd kan räcka med att förstöra kaminen när den är tom.


Efter tömningen av kaminen görs normala rutiner såsom, tvätt, ta bort askan, lägg på locket. Sen är tunnan färdig för nästa gång.

 

Kundbilden: Nina Saarinen. Njut av badtunnan även när det är minusgrader ute. | Kirami
Kundbilden: Nina Saarinen. Njut av badtunnan även när det är minusgrader ute. | Kirami


Badtunnor skaffas mest då man gör andra trädgårdsarbete det vill säga på våren eller sommaren. För vinterbad anskaffas tunnan ofta i förväg, för att sen snabbt kunna njuta av badet på vintern.

Det finns inget hinder att skaffa tunnan även på vintertid. Tunnan kan tillfälligt monteras på en plan bärande yta. Senare på våren görs slutgiltig montering. Då görs ordentlig underlag såsom grusbed, betongplatta eller patio.


 
Vinterbad hälsningar


Antti Eskola
Säljassistent
Kirami Oy

 

YouTube: Njut av badtunnan även när det är minusgrader ute!