Zone Espace Naturel tar finländskt zen till Frankrike

Z.E.N., Zone Espace Naturel, ligger i Hambach | Kirami

 

Z.E.N., Zone Espace Naturel, ligger i Hambach i Lorraine-distriktet i regionen Grand Est, och mer specifikt i distriktet Sarreguemines. Framför allt säljer företaget Kiramis finländska badtunnor och bastur.

Zone Espace Naturels ägare är Eric Gross, en skicklig entreprenör.

 – År 2019, efter att jag drivit ett företag för exteriör landskapsarkitektur i 15 år, bestämde jag mig för att sälja mitt första företag och att utveckla det här nya varumärket i ett försök att låta människor upptäcka det finländska välbefinnandet. Ingen kunde tro det, varken investerarna eller de i min omgivning. Finländska badtunnor var nästan inte kända alls i Frankrike, och ännu mindre i den östra delen. Men efter att ha tagit dessa små steg ligger vägen nu framför oss.

Idag håller nordiska badtunnor på att bli mycket populära och är efterfrågade, eftersom de passar regionen perfekt och låter en njuta av de fyra årstiderna till fullo.

 

Zone Espace Naturel |Den mest sålda produkten är badtunnan FAMILY L som är 2 m i diameter | Kirami
Den mest sålda produkten är badtunnan FAMILY L som är 2 m i diameter. 

 

Kirami möter behovet

Eric beskriver sina kunder som människor som tar hänsyn till miljön och ekonomiska faktorer. De uppskattar att produkten inte kräver någon elektricitet, är enkel, effektiv och snabb att använda och är hållbar på grund av kvaliteten och materialen som används i produktionen. Kiramis badtunnor är grejen.

– Jag bestämde mig snabbt för varumärket Kirami, eftersom när man ser dem talar produkterna helt enkelt för sig själva. De återspeglar kvalitet, och det finns också en vilja att göra kunden nöjd med en kommersiell tjänst.

Den mest sålda produkten är badtunnan FAMILY L som är 2 m i diameter. 

– Dess popularitet beror på att den fungerar som en mikrosimbassäng. 

 

Zone Espace Naturel, ligger i Hambach | Kirami
Zone Espace Naturel: Eric Gross

Försäljning via visningsrummet och på webben

Zone Espace Naturels mål är att låta ännu fler människor upptäcka de praktiska fördelarna med finländska badtunnor och bastur.

– Ett mysigt tillfälle för badarna att ha en pratstund, fördelarna med varmt eller kallt vatten och att få njuta av naturen; dessa är våra nyckelprinciper. Vi tror inte på att sälja tomt prat. Naturen ger oss precis vad vi behöver – så låt oss helt enkelt njuta av den!

Zone Espace Naturel brukar visa upp sina badtunnor på utställningarna och mässorna Bio & Bien-être, men har nyligen öppnat ett visningsrum i Sarreguemines. 

– Vårt företag tog en smäll under covidkrisen som gjorde att mässor ställdes in, men vi har återhämtat oss och omorienterat oss. Vi har satsat på den digitala marknaden med en webbplats, samt utvecklat vår kommunikation via Facebook. Med dessa åtgärder har vår försäljning tagit fart.

 

Lorraine har vackra regioner överallt

Regionen Lorraine gränsar till Tyskland och regionen Alsace. Det är ett område där vi får en blandning av köldperioder och vackra soliga dagar.

– Vår landsbygd är omväxlande och ligger på cirka 300-meters höjd. Vandrare och cyklister älskar vårt område med dess utbud av stigar i både plan och kuperad terräng, dammar, sjöar och bevattningskanaler, som ger både lugn och mångfald. 

Framför allt är Eric stolt över regionens gastronomi. Det geografiska läget ger möjlighet att dra nytta av alla läckerheter som finns inom en räckvidd på 100 km. Till exempel på vintern ligger de tyska julmarknaderna på ett avstånd på endast 30 km i Sarrebrücken med sina oreducerbara och gigantiska BBQ-korvar och andra köttdelikatesser. 

– Under samma årstid och bara en timmes bilresa österut finns de vackraste och mest berömda julmarknaderna i Strasbourg, Riquewihr och Kaysersberg, och hela paletten av Alsaces gastronomi: surkål, bredele-julkakor, pretzel-kringlor, Alsace flammekueche-pajer, och vitt vin som serveras varmt eller kallt. Och låt oss inte glömma Vosges där du kan åka skidor samtidigt som du testar de lokala specialiteterna. På en timmes resa västerut ligger också städerna Metz och Nancy, kända för sina plommon mirabelle som är läckra i tårtor, för sina salta rätter och sin likör, utöver den traditionella quiche Lorraine. 

– Vi är så lyckligt lottade som bor i centrum av alla dessa vackra regioner och får njuta av ett omväxlande landskap!

 

Eric Gross
Zone Espace Naturel
32A, rue principale
57910 HAMBACH
France
 

Hemsida - Zone Espace Naturel

Kontakta Zone Espace Naturel via e-post