”Dags att sälja badtunnor i USA!”

Dags att sälja badtunnor i USA | Kirami

 

Kirami har öppnat dörren till USA:s marknad genom att tillsammans med Almost Heaven Saunas lansera pilotförsäljning av badtunnor. Almost Heaven Saunas grundades 1998 för försäljning av badtunnor, och blev sedan snabbt säljare av tunnbastur.

”År 2019 köptes vi upp av Harvia Group men fortsatte under varumärket Almost Heaven Saunas”, säger Rick Mouw, företagets grundare. Han fortsätter:

”I dag säljer vi tunnbastur, inomhusbastur, stugbastur, bastutillbehör, Harvia-aggregat – och snart alltså även Kiramis badtunnor!”

 

Almost Heaven Saunas | En ny, toppmodern bastufabrik i Lewisburg i West Virginia. | Kirami
Almost Heaven Saunas - en ny, toppmodern bastufabrik i Lewisburg i West Virginia.

 

Amerikaner, bastu och badtunnor

Rick tänker med förtjusning tillbaka på sin första genuina bastuupplevelse tillsammans med Harvias säljteam för många år sedan när de besökte Finland: rökbastu, isvak, bastukvastar – rubbet! Numera har Rick en egen vedeldad bastu som han värmer upp 4–5 gånger i veckan.

”Det är fantastiskt. Jag gillar avkopplingen och explosionen av ånga när man kastar bad.”

 

Almost Heaven Saunas | Numera har Rick en egen vedeldad bastu som han värmer upp 4–5 gånger i veckan | Kirami
Numera har Rick en egen vedeldad bastu som han värmer upp 4–5 gånger i veckan.

 

De flesta amerikaner har ännu mycket att lära om bastur.

”De får lära sig skillnaden mellan en traditionell och en infraröd bastu, och mellan torr- och våtbastu. De flesta hotell och hälsoklubbar värmer inte upp sina bastur tillräckligt, och låter dig inte heller kasta bad – det finns alltså ännu mycket att lära!”

För finländare är bastubad en holistisk upplevelse som inbegriper varma och kalla termperaturer, mat och dryck och inte minst gemenskap. 

”Amerikaner ser bastun som en programpunkt: in, ut och så är man färdig. Ska de koppla av är det i allmänhet genom tid för familjen, grillande och en härligt kall öl. Sommartid älskar amerikaner utomhusaktiviteter, stränder och båtliv!”

 

Badtunnor är ett ypperligt komplement till bastuupplevelsen | Kirami
Badtunnor är ett ypperligt komplement till bastuupplevelsen

 

Badtunnor är i USA närmast bekanta i form av elektriska spabad, medan den vedeldade, tunnformade typen är en outforskad marknad.

”Badtunnor är ett ypperligt komplement till bastuupplevelsen. Vi kommer att marknadsföra den som ett utmärkt sätt att komplettera bastun på bakgården.” 

 

För finländare är bastubad en holistisk upplevelse som inbegriper varma och kalla termperaturer, mat och dryck och inte minst gemenskap | Kirami
För finländare är bastubad en holistisk upplevelse som inbegriper varma och kalla termperaturer, mat och dryck och inte minst gemenskap. 

 

Samma filosofi och tankar

Almost Heaven Saunas och Kirami ingår i dag i Harvia Group, men det är inte allt de delar.

”Jag ville träffa Mika Rantanen eftersom jag hört så mycket om honom! När Kirami införlivades i Harvia Group blev deras badtunnor ett naturligt steg för oss att utvidga vår nuvarande affärsverksamhet, eftersom de kan säljas tillsammans med bastur. Dags att träffa Mika, alltså. Jag tror vi på Almost Heaven Saunas och Kirami delar filosofi och tankar, så samarbetet kommer att löpa utmärkt!”

 

Almost Heaven Saunas och Kirami ingår i dag i Harvia Group | Kirami
Almost Heaven Saunas och Kirami ingår i dag i Harvia Group

 

Rick erinrar sig med värme sitt första besök hos Kirami i Finland i oktober 2021.

”Jag blev bjuden på bastu, badtunnebad, utsökt mat och en otrolig insikt i Kiramis produkter. Besöket var synnerligen produktivt och jag bemöttes med största professionalitet. Dessutom fick jag härliga nya vänner!”

 

Basta som en finne och säg "löyly"

Rick från Almost Heaven Saunas (USA) fick pröva på genuin finsk bastu i Finland med sina nya vänner från Kirami. Såklart kastade de också bad – ordentligt, finskt löyly! Se Kiramis FinVision-bastu i användning och hör hur det låter när man kastar bad.

 

Holland, staden som ordnar tulpanfestivalen

Holland, staden som ordnar tulpanfestivalen | Kirami
Holland, staden som ordnar tulpanfestivalen

Almost Heaven Saunas har en försäljningsavdelning i Holland i Michigan, och en ny, toppmodern bastufabrik i Lewisburg i West Virginia. Företaget har nästan 60 anställda och tillverkar uppemot 10 000 bastur varje år.

Rick bor i Holland, en stad med cirka 50 000 invånare, och nästan 200 000 invånare i det kringliggande området. Holland är känt för sitt nederländska kulturarv.

”Det ordnas en årlig tulpanfestival med parader, miljontals tulpaner och hundratusentals turister från hela världen! Vi har också en stor tillverkningsindustri och många stora företag förser bilindustrin och kontorsmöbelinstudstrin med diverse delar. Dessutom görs det mycket verktygs- och gjutningsarbete.”

I Finland är Michigan känd för att vara staten som tog emot mängder av finländska emigranter under det tidiga 1900-talet. Finns det finländare eller folk med finländska rötter i Holland i dag?

”Nej, finländare släpper vi inte in. Såklart det finns, jag skämtar ju bara! Faktum är att det finns en stor grupp finskamerikaner i Michigan, precis som i norra Wisconsin och Minnesota. Därför är bastukulturen mer utbredd i de här områdena.”

 

 

År 2019 köptes vi upp av Harvia Group men fortsatte under varumärket Almost Heaven Saunas | Kirami
År 2019 köptes vi upp av Harvia Group men fortsatte under varumärket Almost Heaven Saunas
Rick Mouw | Almost Heaven Saunas | Kirami
Rick Mouw - Almost Heaven Saunas

 

Kontakt: Almost Heaven Saunas

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

I Finland är Michigan känd för att vara staten som tog emot mängder av finländska emigranter under det tidiga 1900-talet | Kirami
I Finland är Michigan känd för att vara staten som tog emot mängder av finländska emigranter under det tidiga 1900-talet.