Kiramis Iron Monster är en robust stekhäll

Kiramis Iron Monster är en robust stekhäll | Kirami

 

På den robusta Iron Monster kan du steka biffar åt hela gänget på en gång

En av Kiramis nyheter den här sommaren är stekhällen Iron Monster som är tillverkad av robust valsjärn och kan användas både som grill och eldstad. Tack vare grillgallret kan hällen användas både till stekning och grillning. Iron Monster är en av marknadens största grillar.

Fördelen med Iron Monsters väldiga stekhäll är att ett stort gäng kan samlas runt den och alla ryms att tillreda sin egen mat. Medan Iron Monster är ett prima värmeelement skapar den också mysig stämning.

I mitten av grillhällen på 80 kilo finns ett hål, dit man stoppar in veden och tänder den. Hällen är som ett enormt värmeelement. Det bästa med vedgrillen är att den alltid fungerar, i alla väder. Stekhällen är lätt att rengöra och behöver inte heller stoppas undan i förrådet över vintern. Den är som en gammaldags vedspis som flyttats utomhus, där man också kan koka potatis.

 

Rost är det nya svarta

Iron Monster - Rost är det nya svarta | Outstanding by Kirami
Iron Monster - Rost är det nya svarta

 

Hemligheten bakom Iron Monsters hållbarhet och rustika utseende är det hållbara corten-stålet. På stålets yta bildas ett tunt oxidskikt som patineras i en vacker rostfärg. Det skyddar också stålet och hindrar korrosionen från att tränga längre in, vilket gör den väderbeständig. Du visste väl att Iron Monster tillverkas i Finland.

Idén för produktserien Outstanding by Kirami vaknade, eftersom produkter av corten-stål saknades på den finländska marknaden. Som material passar det utmärkt för våra breddgrader, där vädret kan variera väldigt mycket. Corten håller i alla väder.

Iron Monster säljs via Kiramis återförsäljare, (Badbaljan i Sverige)

Se nedan också kocken Jesse Söderlunds läckra recept, där lamminrefilé grillas snabbt i Iron Monster och serveras tillsammans med crème fraîche med tryffelsmak och stuvade grönsaker.

Hälsningar,
Mika Rantanen

 

LAMMINREFILÉ

Iron Monster - Lamminrefilè | Outstanding by Kirami
Outstanding by Kirami - Iron Monster - Lamminrefilè

 

500 g lamminrefilé

  • Skär bort hinnorna från lamminrefilén 
  • Stek filéerna på den heta stekhällen i bara 30 sekunder på var sida
  • Smaksätt med salt och peppar och låt dem dra ett par minuter innan de skärs upp
  • Servera med tryffel crème fraîche och stuvade grönsaker

 

TRYFFEL CRÈME FRAÎCHE

150 g crème fraîche
2 ml tryffelolja
salt
svartpeppar

  • Blanda ihop ingredienserna och vispa en stund så att konsistensen blir tjockare.

 

STUVADE GRÖNSAKER

2 rädisor
2 morötter
50 g kantareller
50 g zucchini

Spad:​​​​​​​

0,5 dl ättikssprit
1 dl socker
1,5 dl vatten

  • Skär grönsakerna i små kuber
  • Låt spadet koka upp
  • Tillsätt sedan grönsakerna i spadet och lägg dem att dra i kylskåpet