traumHaff : Kirami trädgårdsbastur och badtunnor som unik försäljningsfaktor

traumHaff | Avkoppling i en privat badtunna: ett fantastiskt tillägg till vilken semesterbostad som helst | Kirami badtunnor

 

För 23 år sedan började Marco Dorka och hans partner Dirk Bartelt hyra ut högkvalitativa semesterhem vid Szczecin-lagunen, nära ön Usedom under märkesnamnet traumHaff. Tack vare den snabba installationen som gjordes av Kiramis återförsäljare FrankenSpa, kan gästerna nu koppla av i privata vedeldade bastur och badtunnor. traumHaff är glad över det nya unika försäljningsargumentet och förlängningen av säsongen.

 

Semesterhem vid Szczecin-lagunen med det där lilla extra 

Marco Dorka står framför ett av sina semesterhem i Riether Winkel med ett leende på läpparna och betraktar gruppen av Kiramis trädgårdsbastu och badtunna.

traumHaff: Marco Dorka och Dirk Bartelt | Kirami
traumHaff: Marco och Dirk

En mild bris blåser i ansiktet, när han än en gång tänker tillbaka på vad som har hänt här under de senaste månaderna. Men låt oss backa bandet lite och berätta historien från början.

Cirka 160 kilometer norr om Berlin, lockar de lugna landskapen vid Szczecin-lagunen in dig för att avkoppla. Marco och hans partner har hyrt ut semesterhus här sedan år 2000. Förutom 20 semesterhus hyr traumHaff även ut två husbåtar. Eftersom båda alltid ville erbjuda sina gäster något speciellt var det bara naturligt att de en dag stötte på Kiramis produkter.

 

Från den ursprungliga idén till genomförandet

-  ”Vi hade redan några bastur på semesterhemmen, men gästerna i de olika husen var tvungna att dela på dem. Vi ansåg att de inte var idealiskt, så vi letade efter en lösning som också skulle ge oss ett speciellt mervärde", säger Marco som kommer från regionen.

- Första gången kontaktade Marco oss direkt sommaren 2018. Tyvärr stoppade Covid sedan allt och förverkligandet av ett sådant projekt blev omöjligt. Förra våren kontaktade Marco oss igen och vi föreslog att han skulle hantera projektet genom en av våra mest erfarna återförsäljare i Tyskland. FrankenSpa är mycket bekanta med våra badtunnor och bastur, minns Taina Hujo-Oittinen, säljare och nyckelkundsansvarig för Tyskland på Kirami.

FrankenSpa: Alex och Bernhard | Kirami återförsäljare
FrankenSpa: Alex och Bernhard 

 

I noll tid, så var Bernhard Selig från Schönbrunn i Steigerwald-området nära Bamberg, involverad med sitt företag FrankenSpa.

-Taina berättade för traumHaff att de kunde komma via mitt bolag och kolla på produkterna direkt på utställningsområdet. I april 2022 kom Marco och Dirk med sitt team, tittade genom allting och visade direkt intresse. Vi insåg omedelbart att vi tänkte på samma sätt. Så vi gjorde ett konkret erbjudande och sedan började det, säger Bernhard, som började hyra ut badtunnor 2011 och nu är en av de största återförsäljarna och samarbetspartnerna för Kirami i Tyskland med ett stort utställningsområde.

 

Ett så stort projekt kräver noggranna processer

Franken Spa: En full långtradare redo för lossning | Kirami Kirami trädgårdsbastur
En full långtradare redo för lossning.

Nu började allting hända snabbt med projektet. I augusti reste Bernhard och hans kollega Alexander från FrankenSpa till norr, inspekterade marken för semesterhemmen, tittade på var problem kunde uppstå och gav tips om förberedelse av marken och andra saker att ta hänsyn till vid installationen.

Företagsledarna för traumHaff GmbH beslutade att ta tio FinVision Original-bastur, varav två med omklädningsrum, och tolv Comfort Family M-badtunnor som beställdes direkt från Finland och tillverkades av Kirami. Totalt tre fullastade lastbilar med produkter och delar avgick till Tyskland.

-Installationen utfördes fullständigt av vår partner FrankenSpa. De har många års erfarenhet av montering av våra produkter. Ankomsten av lastbilarna planerades av oss tillsammans med transportföretaget. Lossningen och själva installationsarbetet var väl förberedda och planerade i förväg. FrankenSpa-personalen är riktiga proffs och allting gick snabbt och enligt plan, förklarar Taina glatt.

Bernhard Selig har också kära minnen från det storskaliga projektet vid Östersjön.

- I början av december var fyra av oss på plats i Rieth och satte upp allting inom en vecka. På måndagen anlände tre lastbilar från Finland med produkterna, och jag hade ordnat lossningsutrustning. Vi lossade produkterna och placerade dem på deras rätta ställen. På tisdagen monterade vi de första badtunnorna. På onsdagen använde vi en stor kran för att placera basturna på olika ställen. På torsdagen och fredagen installerade vi bastuaggregaten och överlämnade NordicSpas till traumHaff.

 

Kirami, FrankenSpa och traumHaff: ett perfekt exempel på teamwork!

Semesterhusägaren Marco Dorka är fortfarande entusiastisk idag över hur snabbt och smidigt allt gick.

Franken Spa | Flygande Kirami trädgårdsbastu – med hjälp av kran kan modulerna lyftas till svåråtkomliga ställen t.ex. över byggnader. | Kirami
Flygande bastu – med hjälp av kran kan
modulerna lyftas till svåråtkomliga ställen t.ex.
över byggnader.

-Teamet gjorde ett fantastiskt jobb med installationen. Min personliga höjdpunkt var användningen av kranen för att placera bastur och badtunnor även i gömda hörnen som finns på vårt område, precis som vi hade tänkt oss. Vi är superglada över kvalitén på produkterna och nöjet det ger våra gester, berömmer han.

-För att genomföra ett sådant projekt som denna krävs det riktigt bra samarbete mellan parterna. Information måste vidarebefordras snabbt, korrekt och kontinuerligt. Allt måste planeras och schemaläggas i förväg så att alla parter är på rätt sida. Vi är verkligen glada och stolta över samarbetet mellan oss och FrankenSpa och hur det gick. Det var ett projekt som vi gjorde tillsammans. Vi tror att detta projekt har tagit vårt samarbete till en ny nivå, tillägger Taina från Kirami.

Bernhard Selig minns att tajmingen var särskilt viktigt i detta fall.

-Det fanns redan bokningar för NordicSpas semesterhusen för julen. Därför var det viktigt att allt blev klart i tid, vilket fungerade bra. Det visade sig att ett sådant projekt i slutändan kan genomföras väldigt snabbt och enkelt, säger han.

Han har fortfarande kontakt med Marco. De skickar påsk- och julhälsningar till varandra. Bernhard levererar även sina egna högkvalitativa Odoro-essenser  för basturna i traumHaffs semesterhus.

-Vi levererar också förbrukningsvaror som ekologiska tändbitar av träull från Steigerwald-området. Vi hjälpte även till att förbereda instruktioner för bastur och badtunnor, så att gästerna vet hur man ska värma upp på rätt sätt, förklarar Bernhard som redan planerar sitt nästa besök vid Szczecin-lagunen.

Franken Spa | Nu är alla Kirami trädgårdsbastur och badtunnor på rätt plats | Kirami
Nu är allt på rätt ställe.

 

Förlängning av säsongen och uppgradering av husen med bastur och badtunnor

Efter noggrant övervägande, beslutade traumHaff-teamet att välja vedeldade versionen av bastur och badtunnor. Detta har inte bara fördelen att de är originella och traditionella, utan hjälper också till att spara på elektricitet.

- Speciellt i dessa tider vill jag betona att bastur och badtunnor värms med förnybar råvara som i detta fall är trä från regionen och inte med fossilbränslen, understryker Marco Dorka som är stolt över den nya unika försäljningspunkten för sina semesterhus.

-Vi är nu de enda i regionen som har badtunnor. Vedeldade bastur är ännu också ganska sällsynta här. Kunderna tycker det är fantastiskt att värma upp med trä eftersom det skapar en mysigare atmosfär. Vi tillhandahåller badrockar, handdukar och andra tillbehör för våra gäster, så det blir en perfekt upplevelse. Kiramis produkter passar perfekt med våra hus, som också har många olika träelement.

traumHaff | Trädgårdsbastun och badtunnan är den perfekta kombinationen | Kirami
Trädgårdsbastun och badtunnan är den perfekta kombinationen.

 

Med bastur och badtunnor planerar traumHaff också att förlänga deras säsong. Gästerna kan nu koppla av i det varma vattnet i badtunnan även under vintersäsongen. På sommaren kan den däremot användas för att svalka av sig efter bastun och lockar även barnen att plaska omkring i badtunnan.

- Vi tror att badtunnor och bastur är ett intressant tillägg till fritidsmöjligheterna som erbjuds i semesterhusen. Detta är ett bra exempel på hur man kan utvidga och ompröva sin verksamhet. Kiramis badtunnor och FinVision-bastun kommer säkert att locka nya kunder till Rieth am See för att njuta av utomhuslivet, är Taina övertygad om.

 

Koppla av som i Finland, mellan stränder och skogar

Semesterhemmen från traumHaff ligger i tre idylliska byar vid Szczecin Lagunen. Regionen erbjuder allt som finns vid den yttre kusten av Östersjön. Små sandstränder, strandstolar, skogar och orörd natur som kan upplevas i Szczecin Lagunens naturpark.

TraumHaffin | Även på en liten tomt finns det plats för en trädgårdsbastu och en badtunna med rätt arrangemang | Kirami
Även på en liten tomt finns det plats för en bastu och en badtunna med rätt arrangemang. 

 

Det är en lugn region som inte är lika turistig som Usedom ön, som ligger precis runt hörnet. Här kan man även på sommaren njuta av lugn och ro på stränderna och på de små promenaderna som byggts av de olika byarna. Så man kan njuta av en semester nära naturen, mellan skogar och vatten.

-Våra gäster är främst naturälskare som vill gå ut och vandra eller cykla. Oder-Neisse Cykelrutten, som slutar på Usedom, passerar direkt vid husen. Szczecin Lagunen, som är flera gånger större än Bodensjön, erbjuder också perfekta förhållanden för vattensportaktiviteter. Om man vill kan man åka på båttur till Usedom eller Szczecin. Hundar är mycket välkomna i våra semesterhem. Mängden skog här är nästan som i Finland, skrattar Marco och tillägger: Vad kan vara mer självklart än att också köpa bastur och badtunnor från Finland?

traumHaff | Fly undan vardagens stress och hitta ditt personliga mysställe | Kirami trädgårdsbastu
Fly undan vardagens stress och hitta ditt personliga mysställe.

 

Läs mer om installation av badtunnor och bastur i denna artikel på FrankenSpas webbplats.

Klicka här för en detaljerad berättelse om vår återförsäljare Bernhard Selig och hans företag.

För att avkoppla dig boka en av traumHaffs semesterbostäder med privat NordicSpa.

Bokningar är även möjliga via e-post till info@ostseeferienhaus.de och via telefon på (+49(0)39775 26848).