Julbastu och ett stämningsfullt julbad

Kundbild: Anu-Elina; Badtunnan och bastun fulländar julens avkoppling | Kirami

 

Anu-Elina Puustinens familj har i tre år njutit av Kiramis badtunna på sin stuga i Kangasniemi. Badtunnan ger hela familjen tid att koppla av som kompensation för det arbetsamma stuglivet. Enligt familjen Puustinen är en snöig vinterdag den bästa tidpunkten för ett bad. Därför värms tunnan upp också på julen.

”Vi såg fram emot att skaffa en badtunna till stugan. På stugmässan fick vi utforska olika alternativ och fatta ett beslut om vilken vi skulle köpa. Vi visste nästan genast att vi skulle skaffa en Kirami-badtunna till stugan: den är hållbar och högklassig till ett rimligt pris.

 

Vi visste nästan genast att vi skulle skaffa en Kirami-badtunna till stugan: den är hållbar och högklassig till ett rimligt pris. | Kirami
Kundbild: Anu-Elina; Vi visste nästan genast att vi skulle skaffa en Kirami-badtunna till stugan: den är hållbar och högklassig till ett rimligt pris. | Kirami

 

Vi köpte badtunnan genast när vi började anlägga gården och bygga terrassen. Badtunnan fann mycket naturligt sin plats intill terrassen där den byggdes in så att det är lätt att glida ner i vattnet. Första gången värmde vi upp den på byggplatsen genast efter att den installerats – vi hade inte ens hunnit börja bygga terrassen. Vi klättrade in i tunnan längs en trappstege.

 

Direkt ur vaken i tunnan

Utöver vanligt bastubad är det också trevligt att tillbringa stunder tillsammans i badtunnan. Även om badtunnan inte värms upp inför varje bastubad har det blivit en viktig aspekt av vårt stugliv, särskilt under hösten, vintern och våren när vädret är lämpligt svalt. Man kan bada i vilket väder som helst.

Förra julen tillbringade vi på stugan och då värmde vi upp badtunnan. Det var skönt avkopplande och blev en oförglömlig stund. Att hoppa i den ångande badtunnan på vintern, när det snöar eller kvällen är kristallklar, är fulländning. Då kan man beundra stjärnorna och höra skogens ljud. Stjärnhimlen och det ångande vattnet skapar en underbar stämning. Vi har också förhöjt stämningen genom att lägga till lampor runt om badtunnan. Kvällsskymningen framhäver dem så vackert.

 

Direkt ur vaken i tunnan | Kirami
Kundbild: Anu-Elina; Direkt ur vaken i tunnan | Kirami

 

Först går vi i bastun och vaken, sedan direkt ner i badtunnan. De utgör en fantastisk kombination! Badhattarna håller oss varma också när vinden blåser snålt. Vattnet hålls relativt varmt under locket till nästa dag. Därför badar vi ofta i den dagen efter bastubadet. Det räcker att man slänger några vedträn i kaminen så är badtunnan redo igen.

Hela familjen använder tunnan gemensamt. I stuglivet ingår mycket friluftsaktiviteter och arbeten. Badtunnan är därför ett trevligt sätt att koppla av för oss vuxna. Den ivrigaste badaren är ändå vår 4-årige son som tycker om att leka i badtunnan, till exempel med en minimotorbåt vars motor ofta fastnar i någons hår.”

 

Julhälsningar

Anu-Elina Puustinen
 

Att hoppa i den ångande badtunnan på vintern, när det snöar eller kvällen är kristallklar, är fulländning. | Kirami 
Att hoppa i den ångande badtunnan på vintern, när det snöar eller kvällen är kristallklar, är fulländning. | Kirami Se fler bilder på Anu-Elinas Instagram: ihana_mokki

Fler bilder