Återbesök till adventureSPA i Österrike

AdventureSPA har vuxit stadigt sedan företaget startade som återförsäljare av Kiramis badtunnor 2011| Kirami

Adventure Spa, del 2, 2022

AdventureSPA i Österrike säljer allt fler badtunnor

 

Vi presenterade först vår långvariga österrikiska återförsäljare adventureSPA i vår blogg 2018, så det är dags att ta en ny titt på hur de har det idag.

AdventureSPA startade som ett litet enmansföretag i Thomas och Ulrike Werners trädgård 2011. Företaget har vuxit stadigt sedan dess, och i januari 2021 blev det ett aktiebolag med fem anställda. 

”Thomas är chefen och en alltiallo – han vet nästan allt, och vi kan alla fråga honom om vi behöver hjälp eller om kunder har problem och behöver teknisk information. Ulrike, Thomas fru, är också vår chef och involverad i försäljningen. Theresa och jag har hand om marknadsföring och försäljning, och Philip är vår lastbilschaufför och tekniker”, säger Angela Pointner från adventureSPA.

 

Kirami | Nya, större och bättre lokaler öppnade 2020 | adventure Spa
Nya, större och bättre lokaler öppnade 2020

 

Nya, större och bättre lokaler öppnade 2020

Företaget har sedan 2013 haft ett visningsrum och en butik i Grödig, men lokalerna stängdes till slut på grund av ombyggnader. Företaget öppnade ett nytt visningsrum i november 2020.

”Vi fick möjligheten att flytta till en ny lokal i vår hemby Anif. Den erbjöd oss fler möjligheter, ett bättre lager och en bättre infrastruktur. De gamla och nya visningsrummen ligger bara fem kilometer från varandra, så kunderna kunde hitta oss enkelt även efter flytten.”

De nya lokalerna erbjuder mycket mer plats för visningsrummet och lagret – totalt 600 m2 – och ett separat kontor för att kunna arbeta i lugn och ro. 

”Allt finns på ett ställe nu. Före flytten låg lagret i en grannbyggnad.”

Företaget hade en utställning i de egna lokalerna hösten 2022 och firade samtidigt jubileum.

 

Kirami | Många människor i och runt Österrike ville pigga upp sina trädgårdar med badtunnor: när de inte kunde resa | adventureSPA
Många människor i och runt Österrike ville pigga upp sina trädgårdar med badtunnor:
när de inte kunde resa

 

Efterfrågan på badtunnor har ökat

På grund av kriserna de senaste två åren har efterfrågan på badtunnor ökat. Många människor i och runt Österrike ville pigga upp sina trädgårdar med badtunnor: när de inte kunde resa ville de koppla av hemma, värma badtunnan och grilla med vänner. 

”Våra kunder har turen att ha trädgårdar där de kan placera badtunnor. Vi behöver sällan installera badtunnor på femte våningen i en byggnad, men det har vi också gjort!”

De populäraste badtunnorna som adventureSPA säljer är de i plast. Angela nämner särskilt Comfort Family L med en grå interiör och en exteriör i termoträ. Dessutom är trätunnan Original Woody mycket omtyckt.

 

De populäraste badtunnorna som adventureSPA säljer är de i plast | Kirami
De populäraste badtunnorna som adventureSPA säljer är de i plast.

 

Intresset för Kirami FinVision® -saunas ökar också

I Österrike växer intresset för bastur.

Kirami FinVision® -sauna Original och Kirami FinVision® -sauna Nordic misty är fantastiska bastur. Vi har haft dem med oss ​​på mässor och mottagandet har varit bra. Kunderna är mycket entusiastiska över den rustika, nordiska stilen i bastun som inte är så vanligt i Österrike.”

Kunderna uppskattar också till exempel att de kan utöka bastun med andra moduler som en omklädningsrum eller en lounge, eller att öppningsriktningen på dörrarna kan vara individuell. Eftersom efterfrågan på vedeldade bastur ökar är det bra att veta att den moderna Kirami FinVision® -sauna Nordic misty nu kan utrustas med en vedeldad bastuugn.

”På vår hemsida hittar våra kunder en bra beskrivning av alla modulmöjligheter. Vi öppnar också en ny hemsida för enbart bastur, i hopp om att öka intresset för dem ännu mer.”

Kolla in AdventureSPA:s nya bastusidor

 

På horisonten: mer försäljning och alltid den bästa servicen

I framtiden planerar adventureSPA att fortsätta ha nöjda kunder och erbjuda dem de bästa produkterna i hög kvalitet, de bästa tjänsterna och det bästa priset. Och naturligtvis planerar de att sälja allt fler Kirami badtunnor.

”För att uppnå detta måste vi bli mer kända i Österrike. Folk måste tala om oss, komma till vårt visningsrum och köpa av oss. När vi betjänar kunder väl, kommer de att tala om oss och rekommendera oss till andra och säga ’gå till adventureSPA, de hjälper dig!’ Det här är vad vi kallar Buzz-marknadsföring.”

Ulrike Werner säger att de har stor erfarenhet av vattenbehandling och hjälper människor att ha det trevligt i och med deras badtunnor. När någon köper av dem får de ett bra stöd efter köpet.

”Behovet av teknisk support kommer också att öka i framtiden. På grund av att vi har allt fler kunder, kommer det att finnas fler saker att fixa och fler reservdelar krävs. Det är därför vi också behöver de pålitliga arbetstagarna i vårt företag.”

 

I framtiden planerar adventureSPA att fortsätta ha nöjda kunder | Kirami
I framtiden planerar adventureSPA att fortsätta ha nöjda kunder

 

adventureSPA
Gewerbeparkstraße 7, 5081 Anif, Austria
+43 6246 20301
adventureSPA hemsida