Återförsäljare - Badbaljan från Sverige

Badbaljan | Återförsäljare från Sverige | Kirami

 

Badbaljan säljer Europas bästa badtunnor i Sverige

Badbaljan fick sin start av en slump. Vi badade och njöt i en badtunna under en fjällsemester år 1999. Då sökte vi efter produkter att sälja under vintersäsongen. Badet var så skönt och vi såg möjligheten att förbättra badupplevelsen, så vi beslutade oss för att börja sälja och hyra ut badtunnor. Vi kände att vi ville leverera beständiga badtunnor som är lättskötta och hygieniska, därför valde vi det för tiden mest lämpliga materialet – en badtunna av aluminium.

Vi kom igång med uthyrning och försäljning av vedeldade badtunnor året efteråt. Med uthyrningen kändes det som vi var före vår tid och försäljningen tog över mer och mer. På den tiden var vi i princip endast fyra aktörer på marknaden, men vi var unika med badtunnor av aluminium och inte minst med externa vattenmantlade vedkaminer.

Till en början tillverkades våra badtunnor i Sverige, och det var så vi kom i kontakt med Mika Rantanen och Kirami. När Mika och Kirami sedan började tillverka sina egna tunnor några år senare började vi marknadsföra deras. Varför? För deras fokus på kvalitet och enorma intresse och lyhördhet att hela tiden utveckla produkterna.

 

Goa och glada

Badbaljan | Återförsäljare från Sverige | Kirami
Badbaljan säljer Europas bästa badtunnor i Sverige

 

Företaget Kirami växer och de som arbetar där blir fler och fler. Vi besöker Kiramifabriken minst ett par gånger om året och det är utan tvekan att den familjära och glada känslan växer med dem. De är ett glatt och familjärt gäng som har kul.

Kirami är Europas bästa tillverkare av badtunnor och utan tvekan numera även den största.

 

Beständiga badtunnor med högsta kvalitet

Det var kvaliteten som ursprungligen fick oss att bli återförsäljare för Kirami, och tunnorna håller samma höga kvalitet än idag.

Produkterna har ett mycket gott anseende i Sverige, de upplevs som välkonstruerade och genomtänkta. Kunderna vill ha en lättskött badtunna som är hygienisk och beständig, och det är precis det Kirami erbjuder. Våra bästsäljare är modellerna Easy och Cosy, som vi säljer under namnet Fritidstunnan.

En av fördelarna med Kirami-badtunnorna av polyetenplast är att det är en homogen genomfärgad slitstark plast. Det finns ingen risk för färgsläpp eller materialskiktning.

Då många kunder numera också vill behålla badvattnet länge med hjälp av reningsverk och reningskemikalier så ställs extra höga krav på materialen i badtunnorna. Med Kiramis höga krav på alla material har alla möjlighet att få sig en badtunna som passar just deras behov.

 

Populärt med badtunnor i Sverige

Badbaljan | Populärt med badtunnor i Sverige | Kirami
Med Kiramis höga krav på alla material har alla möjlighet att få sig en badtunna som passar just deras behov.

 

– och ett kvitto att vi valt rätt är som sagt att när vi började fanns det endast badtunnor med kaminer inuti och några få leverantörer i landet. Vi var ensamma om att sälja badtunnor med externa kaminer och konkurrenterna tyckte vi var galna. Numera finns det 20–30 aktörer och i princip alla säljer badtunnor med kaminen på utsidan!

Till en början sålde vi omkring 40 badtunnor om året, men numera är volymerna mycket större. Istället för högljudda bubbelpooler som är känsliga för fel vill många ha ett varmt, lugnt och stillsamt bad. Att elda med ved är en viktig del av upplevelsen snarare än ett besvär.

En sak är dock oförändrad – sommaren är högsäsong för badtunnor. Folk har börjat inse hur mysigt det kan vara med en badtunna ute på gården, men de vill bara njuta av badet, inte installera på vintern eller i dåligt väder.

 

Viktigt med nöjda kunder

Badbaljan | Viktigt med nöjda kunder | Kirami
Kunderna skickar ofta bilder och berättar om hur mysigt de haft det i badtunnan på sommarstället eller på terrassen.

 

Kunderna skickar ofta bilder och berättar om hur mysigt de haft det i badtunnan på sommarstället eller på terrassen. Det är otroligt viktigt för oss att kunderna är nöjda och med Kiramis högklassiga badtunnor behöver vi inte oroa oss.

Om jag skulle beskriva Badbaljan är ”långvarig, flexibel service” de första orden som kommer upp. Kunderna kan ringa oss i princip dygnet runt, för oss är bra kundservice a och o. Ibland hjälper vi även kunder som har problem med tunnor från andra tillverkare.

Vi har kontor, lager och ett showroom på 150 m² i Västerhaninge söder om Stockholm. Vi säljer alla badtunnor från Kirami och har alltid ett stort antal modeller i lager. Vi kommer att fortsätta erbjuda bästa möjliga service och produkter till rimligt pris även i framtiden. Vi vill växa och utvecklas tillsammans med Kirami och bidra till utvecklingen av ännu bättre produkter.

 

Med vänliga hälsningar

Eric Wennerholm från Badbaljan (Wentor AB)