Kirami AB stöttar de svenska Kirami-återförsäljarna

Eric Wennerholm | Pitkä yhteistyö Kirami Oy:n kanssa | Kirami AB

 

Eric Wennerholm har sålt badtunnor länge. Nu ser han tillbaka på de senaste 20 åren och berättar om hur han började som Kirami-återförsäljare. Sedan 2020 har han varit vd för Kirami AB, det svenska systerföretaget till Kirami Oy.   

”När jag började sälja badtunnor 2000 i Stockholm, där jag bor med min familj, var vedeldade badtunnor något relativt nytt. Det gällde särskilt badtunnorna som vi sålde, de var av aluminium och hade en utvändig vedkamin. Det var verkligen en ny grej och ett okänt fenomen, vilket gjorde folk intresserade.

Några år senare fick jag upp ögonen för Kirami. När jag tog kontakt med företaget kände jag omedelbart att vi fick en bra relation. De hade vidareutvecklat aluminiumbadtunnorna och kaminerna som vi redan sålde, och jag upplevde att de verkligen lyssnade på och var intresserade av nya idéer. Eftersom vår försäljning i Sverige hade ökat och vi behövde större produktionsvolymer var det en glädje att börja samarbeta med Kirami.” 

 

Långt samarbete med Kirami Oy

Eric Wennerholm | Blickar mot framtiden | Kirami Ab
Eric Wennerholm - Blickar mot framtiden

”Samarbetet med Kirami har alltid varit roligt. Produktutvecklingen har gått framåt tack vare deras genuina intresse för vad vi har att säga och för användningen av produkterna. 

Efter några års gemensam materialforskning började vi tillverka badtunnor med inredning av plast. Vi valde polyetenplast som inredning eftersom det är ett riktigt säkert material. Det är mycket hygieniskt, och det finns ingen risk för ytblåsor. Materialet är helt homogent och genomfärgat och det kan inte bli materialskickningar.” 

 

 

Blickar mot framtiden

”Kirami Oys vd Mika Rantanen och jag har länge pratat om att göra mer på den svenska marknaden. Förra vintern var jag och Kirami redo att ta steget, så vi startade Kirami AB här i Sverige. Detta var nödvändigt eftersom försäljningen i Sverige har vuxit mycket under de senaste åren. Antalet svenska återförsäljare har också ökat. Det fanns ett stort behov av ett lokalt kontor som hjälper återförsäljarna och slutkunderna.

Kirami AB är ett systerföretag till Kirami Oy som ger support på den svenska marknaden genom våra återförsäljare. Vi vill ge återförsäljarna och givetvis slutkunderna bra support både före och efter försäljningen. Att ge så bra support som möjligt är vägen framåt anser vi.

Vår plan för framtiden är att fortsätta växa och samtidigt bibehålla högsta möjliga kvalitet på både produkter och tjänster. Vi ska även stärka vår position på närliggande marknader som Norge och Danmark.”

 

Kundbild Bengt | Produkter av hög kvalitet och svensktalande kundtjänst | Kirami AB
Kundbild Bengt - Original Tiny: Produkter av hög kvalitet och svensktalande kundtjänst

 

Produkter av hög kvalitet och svensktalande kundtjänst

”Svenskar är i allmänhet välvilligt inställda till produkter som tillverkas i Finland. Kännedomen om Kirami har blivit större. Företaget förknippas med bra kvalitet och är känt för att inte ta några genvägar. Kiramis goda kvalitetskänsla och omsorgsfullt tillverkade slutprodukter löper som en röd tråd genom företaget när det gäller allt – från valet av råmaterial och tillverkning till leverans, marknadsföring och support.

Kirami AB erbjuder svensktalande kundtjänst. Svenskar är i allmänhet mycket duktiga på engelska, men de uppskattar att få prata på svenska om tekniska detaljer. Slutkunderna och återförsäljarna får ringa oss närhelst de har frågor.

En av de största morötterna för mig är det genuina intresset som kunderna har för produkterna både före och efter köpet. Vi håller ofta kontakten under lång tid, och jag får ta del av glädjen som badtunnorna ger. Många bra utvecklingsidéer bygger faktiskt på våra kära ”badtunneälskares” åsikter.” 

 

Eric Wennerholm

+46 770 17 50 55

eric.wennerholm@kirami.se