Varför inte tillverka en badtunna av pepparkakor?

Varför inte tillverka en badtunna av pepparkakor? | Kirami

 Bild borttagen. Foton: Lena & Åke Ahlrot

Kundberättelse: Lena & Åke Ahlrot 17.12.2020

 

Ta med dig badtunnan till julbordet - laga dig en badtunna av pepparkaksdeg!

 

Att baka pepparkakshus är en vanlig jultradition - även hos våra kunder, Lena och Åke Ahlroth. I början av december fick vi ett glädjegivande meddelande av paret. Lena och Åke skickade in en bild på deras tolkning på hur det perfekta pepparkakshuset skall se ut. Parets Kirami badtunna fungerade som inspiration för mästerverket.

 

Lena & Åke Ahlrot | Badtunnan hittade sin plats på parets sommarstuga | Kirami
Badtunnan hittade sin plats på parets sommarstuga.

 

I samband med coronapandemins effekter på resandet blev paret tvungna att inhibera sin resa som de hade planerat för att fira deras 30-års bröllopsdag. Istället bestämde de sig för att köpa en Kirami badtunna.

- Vi funderade länge på vad vi skulle ersätta vår resa med. Eftersom vi drömt om en badtunna, kändes det också rätt att investera våra respengar på en sådan, förklarar Lena Ahlroth.

Badtunnan hittade sin plats på parets sommarstuga.

- Vi skaffade vår sommarstuga i hemorten i Sjundeå för några år sedan. Stugan är nära vår bostad, vilket gör det möjligt för oss att spendera tid på landet när vi vill. Landet har blivit en mycket viktig plats så det var självklart att vi skulle placera badtunnan dit.

 

Den perfekta omgivningen för badtunnan | Kirami
Den perfekta omgivningen för badtunnan

Den perfekta omgivningen för badtunnan

Paret ville skapa en personlig och vacker omgivning för badtunnan.

- Min man, Åke, är en byggmästare vilket underlättade oss att förverkliga våra planer. Allra först var vi tvungna att bära bort en hel del stenar för att göra plats till badtunnan.
Badtunnan placerades bredvid bastun direkt efter klippan. När badtunnan var väl placerad, byggde vi trappor och trappräcke för att underlätta tillgången från terrassen till tunnan.

I samband med badtunnan tillverkade paret även en minibar

- Vi bärde tillbaka stenarna som vi tidigare grävt upp. Dom använde vi för att bygga benen till
minibaren. Vi är riktigt nöjda med slutresultatet.

 

Man strävade efter en så realistisk miljö som möjligt då pepparkakstunnan byggdes

För Lena och Åke var det självklart att badtunnan skulle lägga grunden till pepparkakshuset.

- Jag tycker om att pyssla och försöker konstant hitta på nya, roliga ideer tillsammans med min man. Det är heller inte första gången som vi bakar ett speciellt pepparkakshus. Till exempel har vi tidigare byggt ett utedass samt en sommarstuga av pepparkakor, förklarar Lena.

Arbetsfördelningen med pepparkakshuset var självklart för båda.

- Jag bakar och hittar på rekvisitan och detaljerna, medan min man sätter fast delarna. Vi ville åstadkomma en så realistisk miljö som möjligt vilket innebar att även de minsta detaljerna skulle vara väl genomtänkta. Bland annat pysslade vi “eld” i ugnen samt en belysning som hängde längs med trappräcket. Champagne flaskan och glasen står på bardisken och den lilla gula gummiankan flyter i badtunnan tillsammans med Åke och Lena som har på sig tomteluvor. I stenkorgen finns ett litet rött kärlekslås - både på riktigt och i
pepparkaksmodellen. Handukarna och mattan har vi självklart heller inte glömt.

- Det tog ungefär två timmar att utföra projektet. Flera har beundrat slutresultatet i sociala medier! (@lenaahlroth #kirami #kiramipalju #kiramibadtunna #badtunna).

 

Man strävade efter en så realistisk miljö som möjligt då pepparkakstunnan byggdes| Kirami
Man strävade efter en så realistisk miljö som möjligt då pepparkakstunnan byggdes.

 

Gemensamma projekt piggar upp vardagen

Lena och Åke har levt länge ihop.

- Våra barn har redan blivit vuxna och flyttat ut. Som tur trivs vi bra på tu man hand då vi konstant hittar på gemensamma aktiviteter, förklarar Lena.

En av de gemensamma projekten var området med badtunnan, som blev färdig precis inför midsommaren.

- Området blev direkt vårt favoritställe. Vi har hunnit bada hela 43 gånger under denna sommar och höst. Semesterresan på Kreta skulle ha gått snabbt, medan vi kan njuta av badtunnan i flera år.

 

Gemensamma projekt piggar upp vardagen | Kirami
Gemensamma projekt piggar upp vardagen.
Lena & Åke Ahlrot | Området blev direkt vårt favoritställe | Kirami
 Området blev direkt vårt favoritställe. 

 

 

Tack ?

Kirami vill tacka både Lena och Åke för en fantastisk och kärleksfylld julberättelse. I samband med berättelsen vill vi även passa på att önska Lena och Åke, såväl som alla läsare, en riktigt god jul. Kom ihåg att ta hand om varandra!