Det är enkelt att ta hand om badtunnans hygien

Det är enkelt att ta hand om badtunnans hygien | Kirami


Många drömmer om en egen badtunna, men är rädda för att det ska vara besvärligt att ta hand om hygienen. Det är alldeles onödigt: det är enkelt att rengöra badtunnan, det tar bara några minuter. Beroende på om man använder badtunnan mer sällan eller ofta, kan man tömma den efter varje gång man badat eller rengöra den med filter och kemikalier.

 

Den som badar sällan kan byta vattnet varje gång

Den som badar sällan kan byta vattnet varje gång | Kirami
Mellan gångerna är det bra att täcka tunnan med ett lock som stänger undan allt skräp.

 

Om du använder badtunnan sällan, är det enklast att byta vattnet efter varje gång du badat. Badtunnan töms enkelt genom en avtappning på utsidan av tunnan. Tvätta den tomma baljan efter du badat med exempelvis tallsåpa eller Kirami Biotvättmedel, skölj av med rent vatten och torka. Mellan gångerna är det bra att täcka tunnan med ett lock som stänger undan allt skräp.

 

Filter och kemikalier underlättar för den som badar ofta

Samma badvatten kan användas längre, till och med i ett par månader om badtunnan har ett filter och kemikalier för desinficering. Filtret samlar smutspartiklar och kemikalierna dödar bakterierna. Till hemmabruk kan man använda säkra klor- eller syrebaserade kemikalier som man desinficerar vattnet med.

Ta en titt på alla våra rengöringsprodukter här. (Säljs i Finland)

 

Filter och kemikalier underlättar för den som badar ofta | Kirami
Filter och kemikalier underlättar för den som badar ofta

 

Bada som du vill, bara du njuter!

Hygienen påverkas också av badtunnans material: från de släta plast- och aluminiumtunnorna lossnar smuts lättare. När man själv kommer ihåg att tvätta sig innan man börjar bada kan man lugnt njuta av badstunden.

 

Bada som du vill, bara du njuter! | Kirami
Bada som du vill, bara du njuter!

 

Ha en solig sommar!

Hälsningar

Mika Rantanen

VD

Kirami