Elitnye Kaminy sköter de ryska marknaderna för Kiramis badtunnor

Kirami Oy - Elitnye Kaminy säljer badtunnor i Ryssland

 

Kiramis återförsäljare Elitnye Kaminy är verksam i S:t Petersburg, och till dess sortiment hör badtunnor, spisar, bastuugnar och skorstenar. Företagets huvudsakliga marknadsområde är Rysslands nordvästra federala distrikt, men företaget säljer badtunnor till hela statens territorium.

 

Uppvärmda badtunnor vid sidan av tunnor fyllda med isvatten

Elitnye Kaminy | Sköter de ryska marknaderna för Kiramis badtunnor | Kirami
Elitnye Kaminy - I vänster Dmitrij
Sergeev och i höger  Aleksandr Repchanskij

När företaget inledde sitt samarbete med Kirami år 2013 var uppvärmda badtunnor ännu ovanliga i Ryssland. Badtunnor fyllda med isvatten var dock och är fortfarande populära, vilket troligen beror på den ryska traditionen att ta ett dopp i vaken efter bastun.

– När vi inledde vårt samarbete insåg vi att man inte visste så mycket om uppvärmda badtunnor i Ryssland. För många av våra kunder var de en nyhet. Det märktes väldigt tydligt på vår första mässa i Moskva, där Kiramis produkter väckte stort intresse, erinrar sig Elitnye Kaminys Aleksandr Repchanskij.

Nuförtiden, efter flera års verksamhet, är intresset för uppvärmda badtunnor betydligt större. Det har också dykt upp många konkurrenter på marknaden. Alla håller dock inte samma kvalitet som Kirami.

– En kund kom till oss flera gånger, funderade länge, undersökte alternativen och bestämde sig till sist för att köpa en billigare badtunna från en tillverkare på orten. Hen uthärdade ungefär ett år innan tunnan gick sönder. Kunden kom tillbaka till oss och köpte en Kirami badtunna, berättar Repchanskij.

 

Elitnye Kaminy | Tunnor av trä är de mest populära | Kirami
Tunnor av trä är de mest populära

Tunnor av trä är de mest populära

De ryska kunderna är intresserade speciellt av badtunnor av trä. Tunnor av plast har hittills väckt mindre intresse. Företagets kundkrets består främst av medelklassen och övre medelklassen.

– För det mesta är de sådana som redan har låtit bygga sig ett eget hus och en bastu och vill ha lite omväxling i vardagen med olika trevliga ”detaljer”, beskriver Repchanskij.

Elitnye Kaminy får man ibland höra om ganska speciella sätt att tillbringa fritiden.

– I Vladivostok slog kunderna vad om huruvida de kan få vattnet att koka i den 220 cm breda tunnan och skickade en video om det till oss, skrattar Repchanskij.

 

 

En erfaren importör av finländska produkter

När företaget inledde sin verksamhet på S:t Petersburgs marknad år 1999 växte marknaden för stugor kraftigt. Företagets grundare började som spismontörer.

– Inledningsvis monterade vi enkla tegelspisar och kaminer, varefter vi övergick till utländska tillverkares produkter. De var huvudsakligen franska kaminer och först senare bekantade vi oss med finländska spistillverkaren Tulikivis produkter. Eftersom Tulikivi inte hade någon egen importör kom vi överens med dess representant om att leverera produkter till Ryssland. På så sätt grundades Elitnye Kaminy, berättar Repchanskij.

Till Tulikivis produktutbud hör förutom spisar också bastuugnar, som Elitnye Kaminy ofta monterar på plats i kunders bastur. Det är kort väg från bastur till badtunnor.

– Badtunnor passar bäst i närheten av bastun. Vi kan erbjuda badtunnor till en stor del av våra kunder som köper Tulikivis produkter, säger Repchanskij.

 

Viljan att växa och skapa någonting gemensamt med Kirami

Elitnye Kaminys huvudsakliga verksamhetsområde är spistillverkning, försäljning och montering av Tulikivis produkter enligt principen nyckelfärdig. Utöver Kirami och Tulikivi är företaget återförsäljare för Schiedelin som levererar skorstenslösningar.

– För oss betyder Kirami tillförlitlighet, kvalitet, smidigt bemötande gentemot partner och kunder samt viljan att ständigt växa och utvecklas. Det stämmer bra överens med våra egna framtida mål att utvecklas och öka försäljningen, summerar Repchanskij.

Företaget har för närvarande 20 anställda, en egen studiobutik i centrum av S:t Petersburg och ett lager nära S:t Petersburgs ringväg.

 

Elitnye Kaminy

2 -aja Sovetskaja 25 A
RU-191024 St. Petersburg
Russia
www.elit-kamin.spb.ru