En badtunna ger mer välbefinnande i höst

En badtunna ger mer välbefinnande i höst | Kirami - Warmer feelings

Badtunnan och bastun ökar stämningen och välbefinnandet under hösten

 

Nu är hösten och allt mörkare kvällar här igen. När det är oroligt ute i världen kan hemmet få ännu större betydelse, men du behöver ändå inte stanna inne bara för att det är höst. Att röra på sig ute i naturen och friska luften piggar upp, och tillsammans med din familj och dina vänner kan ni grilla och umgås med varandra. Efter en dag ute är det avkopplande att dra sig tillbaka och bada badtunna och bastu.  

I höst är Finland det bästa resmålet. De fyra olika årstiderna i Norden gör landskapen intressanta året om. Tiden är nu inne för att utforska de resmål i hemlandet som du inte tidigare har besökt. 

Hösten är en perfekt tid att röra på sig i naturen. Forskning visar att omväxlande landskap och naturen har en terapeutisk effekt på människan och att stressnivåerna sjunker när man vistas i naturen. Frisk luft känns bra i lungorna, och ofta känner man sig avslappnad och lugn efter en dag ute. På hösten kan det även hända att det finns mycket att göra på gården och man kan tillbringa dagarna med arbete i trädgården. 

 

Kiramin FinVision-saunan iso maisemaikkuna pitää huolen, että saunoessakin voi jatkaa maisemien ihailua lempeiden löylyjen keskellä | Kirami
Kiramin FinVision-saunan iso maisemaikkuna pitää huolen, että saunoessakin voi jatkaa maisemien ihailua
lempeiden löylyjen keskellä.

 

I Finland ingår bastubadande nästan oundvikligen i allt arbete. Efter stora doser frisk höstluft är bastuvärmen det absolut skönaste, oavsett om man har utfört trädgårdsarbete, sportat eller promenerat i naturen. Det stora panoramafönstret i Kiramis bastu FinVision ser till att du kan fortsätta att njuta av vyerna också medan du sitter i den varma bastun. I bastun FinVision kan du känna närheten till naturen, oavsett om det är havet, skogen eller fält och åkrar. 

 

I bastun FinVision kan du känna närheten till naturen, oavsett om det är havet, skogen eller fält och åkrar.  | Kirami - Warmer feelings
I bastun FinVision kan du känna närheten till naturen, oavsett om det är havet, skogen eller fält och åkrar. 

 

Bastukvällar tillsammans med vänner och familj hjälper dig också att må bra. I bastun kan man sitta tyst som på finländskt vis eller föra djupa samtal över generationsgränserna i skydd av dunklet. I den finländska bastun är stämningen ofta till och med andäktig. Det är sällan man hör musik eller ser blinkande lampor där. Då och då slår man med björkriset och kastar på ordentligt med vatten. En bra bastutemperatur är omkring 80 grader, även om erfarna bastubadare visserligen badar också i högre temperaturer. 

 

Finvision-sauna |  I den finländska bastun är stämningen ofta till och med andäktig | Kirami
I den finländska bastun är stämningen ofta till och med andäktig. 

 

Koppla av i en stämningsfull badtunna

Att bada är för många en slags ritual, och redan det gör att bad i tunna är avkopplande. Man bär veden, tänder kaminen och värmer badtunnan i lugn och ro. Att göra upp eld och bara titta på lågorna lugnar sinnet. Tankarna får vila efter arbete, och det är inte bråttom någonstans. 

På hösten hör det till att njuta av de allt mörkare kvällarna och stämningen de för med sig. På hösten är det härligt att glida ner i en varm badtunna, titta på skymningen och låta det varma vattnet vårda muskler och leder. Varmt vatten gör gott för stela muskler, oavsett om du har arbetat på kontoret, utfört gårdsarbete eller tränat. 

 

Hyvinvointia | Kylpeminen on monelle eräänlainen rituaali, ja jo tästä syystä paljuttelu on rentouttavaa | Kirami - Warmer feelings
Kylpeminen on monelle eräänlainen rituaali, ja jo tästä syystä paljuttelu on rentouttavaa.

 

När det blir kväll kan du tända ljus eller varför inte badtunnans egen belysning för att höja stämningen. I badtunnan kan du njuta av naturens ljud, beundra höstens färger, månen och stjärnorna. I norr kan fantastiska norrsken lysa upp hela himlen. Det bästa är om du samtidigt kan ha kvalitetstid med din familj eller dina närmaste vänner. 

 

Välbefinnande | När det blir kväll kan du tända ljus eller varför inte badtunnans egen belysning för att höja stämningen | Kirami - Warmer feelings
När det blir kväll kan du tända ljus eller varför inte badtunnans egen belysning för att höja stämningen.

 

Inte ens ett litet höstregn spelar någon roll när du sitter i badtunnan. På senhösten sjunker kvällstemperaturen till nära nollstrecket, vilket gör det ännu mer njutningsfullt att bada i tunnans ångande varma vatten. På huvudet kan du också ha en badhatt, som håller öronen varma. På hösten skyddar hatten dessutom mot mygg.

 

Grilla tillsammans också på hösten

Efter bad i bastu och tunna är det gott med mat | Outstanding by Kirami
Efter bad i bastu och tunna är det gott med mat.

 

Efter bad i bastu och tunna är det gott med mat. Kiramis Roasty Boss grill , grytan Roasty Boss och stekhällen Ironmonster är grilltillbehör att lita på för den verkliga friluftsmänniskan. Öppen eld sprider ljus och värme under kyliga höstkvällar, och familjen eller dina nära vänner kan samlas för att njuta av tid tillsammans på din gård. På grillen tillagas säsongens grönsaker, svampar, rökt fisk, vilt och kanske plättar till efterrätt. 

 

Din egen gård kan vara ett paradis och en fristad, när du har rätt inställning till den | Outstandin by Kirami
Din egen gård kan vara ett paradis och en fristad, när du har rätt inställning till den.

 

Din egen gård kan vara ett paradis och en fristad, när du har rätt inställning till den. Du kan vistas ute hela dagarna också på hösten: först ute i naturen eller på gården, senare värma dig i badtunnan och bastun samt till sist grilla välsmakande rätter. Du behöver inte sitta inne på hösten heller – du kan njuta av livet på så många olika sätt och helt på din egen gård. 

 

Roasty Boss | Du behöver inte sitta inne på hösten heller | Outstanding by Kirami
Roasty Boss: Du behöver inte sitta inne på hösten heller

 

I badtunnan kan du njuta av naturens ljud, beundra höstens färger, månen och stjärnorna | Kirami - Warmer feelings
I badtunnan kan du njuta av
naturens ljud, beundra
höstens färger, månen och
stjärnorna.

 

Ta hand om dig själv, ditt välbefinnande och dina närstående och gå ut för att njuta av hösten. 

 

På Kiramis Instagram-konto och genom att söka på hashtaggar som våra kunder använder kan du hitta inspiration till dina höstbad: 

#kirami, #warmerfeelings, #outstandingbykirami, #triholdy.

 

Här kan du enkelt köpa en badtunna till gården

Läs om hur bra bastun FinVision och en badtunna fungerar tillsammans hemma hos en av våra kunder

Med två badtunnor har du samma badmöjligheter hemma som på stugan

 

Kirami önskar alla en glad höst! | Kirami - Warmer feelings
Kirami önskar alla en glad höst!