Niklas Rantanen

 Niklas Rantanen | Kirami personal presentation

 

En passionerad fotbollsspelare till försäljare

 

Niklas Rantanen| Kirami personal presentation

Den nittonårige Niklas Rantanen har precis tagit studenten och till hösten börjar hans studier i handelshögskolan i Åbo.

Han började arbeta för Kirami redan som ung pojke. Ju äldre Niklas blivit, desto svårare och mer varierande arbetsuppgifter har han fått. I hans arbetsuppgifter ingår olika små uppgifter såsom att göra olika sets och uppehålla Kiramis Instagramkonto. Då och då jobbar han även på olika försäljningsdagar som representant från Kirami.

Alla Niklas arbetsdagar är olika. Han har inga rutiner, bortsett från att han publicerar en bild på instagram i veckan. Annars arbetar han när det behövs och när han kan.

Niklas anser att det är trevligt att han får lära känna nya människor, både kollegor och kunder, i försäljningsarbetet. Niklas får ett smakprov på vuxenlivet med tanke på att han lär sig mycket om mellanmänsklig kommunikation, arbetsdagarna kan ibland bli långa och han behöver resa en del. Niklas nämner dock att han får en hel del hjälp i försäljningsarbetet, vilket gör att han kan känna sig trygg i sitt arbete. Att uppehålla instagramkontot anser Niklas är givande och han är nöjd med de bilder som postas på kontot. Niklas anser att Kirami har trevliga arbetare och en bra atmosfär.

Niklas hobby och passion är fotboll. Han spelar på FM-nivå i Inter A-pojkar och har träningar sex gånger i veckan, matcher har han en gång i veckan. Han reser runt Finland med sitt fotbollslag för bortamatcher. Utöver träningar och matcher tränar han på sin fritid för sitt eget nöje. Niklas mål med fotbollen är att bli professionell.

Kika in på Niklas hobbysidor

Intervju på finska: A-SM 2017-serien startar

Niklas Rantanen| Kirami personal presentation