Kiramis badtunnor tillverkas i Finland

Kiramis badtunnor tillverkas i Finland | Kirami

? Miro Männistö, Frans Kuusinen, Kari Suutarinen ja Hermanni Rosengren

På Kiramis fabrik skapas magi

Alla Kiramis badtunnor tillverkas i Finland, i fabriken i Sastamala. När det gäller material föredrar företaget inhemska, och kvaliteten säkerställs genom noggranna tester. Till kunderna levereras badtunnorna med snabb tidtabell.

På fabriken tillverkas Kiramis badtunnor alltid enligt beställning.

– Badtunnans delar anländer färdiga till Kiramis fabrik, där badtunnan monteras efter beställning. Vi gör inte måttbeställda tunnor, eftersom våra badtunnor följer standarder som säkerställer att produkterna är säkra. Man kan dock förändra badtunnornas utseende med hjälp av filter och kaminer samt naturligtvis olika tillbehör som lampor och trappor, som säljs separat, berättar Hermanni Rosengren, som ansvarar för monteringen och beställningen av tillbehör på fabriken.

Badtunnornas leveranstider hålls så korta som möjliga.

– Den genomsnittliga leveranstiden för badtunnorna är omkring en vecka. I Finland kan badtunnorna levereras till kunden så snabbt som inom ett par dagar, berättar Frans Kuusinen, som ansvarar för Kiramis förpackningsenhet och lager.

 

På Kiramis fabrik skapas magi | Kirami
På Kiramis fabrik skapas magi | Kirami

 

Alltigenom inhemska produkter

Målet är att till stor del tillverka badtunnorna av finländska råmaterial.

– Den största delen av materialen kommer från Finland. Vi vill stödja lokalt arbete och säkerställa bästa möjliga kvalitet genom att använda finländska material, som är kända för att vara av bra kvalitet.

För finländska kunder är eventuella service- och garantiärenden särskilt enkla, eftersom badtunnorna tillverkas i hemlandet.

– Naturligtvis tar vi precis lika väl hand om våra kunder även på andra ställen i Europa. Våra återförsäljare tar väl hand om eventuella garantiärenden, berättar Kari Suutarinen från Kiramis försäljningsavdelning och tekniska stöd.

 

Alltigenom inhemska produkter | Kirami
Alltigenom inhemska produkter | Kirami

 

Kvalitet framför allt

Badtunnorna levereras till kunderna först efter noggranna kvalitetskontroller.

– Vi testar produkterna själva flera gånger på fabriken. Vi kontrollerar kvaliteten även under hela tillverkningsprocessen, berättar Suutarinen.

På Kirami lyssnar man på utvecklingsförslag som kommer från såväl de anställda som utifrån.

– Det kommer in en del utvecklingsförslag och de bästa genomför vi naturligtvis. Den största delen av utvecklingsförslagen kommer när kunderna använder badtunnorna, konstaterar Suutarinen.

 

Warmer feelings | Kvalitet framför allt | Kirami
Warmer feelings | Kvalitet framför allt | Kirami

 

Export över hela Europa

Kirami är Europas största badtunnetillverkare, så exporten går på högvarv, i synnerhet inför sommaren.

– Vi har tät kontakt med våra återförsäljare runt om i Finland och Europa. Även våra återförsäljare är aktiva i sina kontakter till oss. Kommunikationen fungerar och är alltid öppen, berättar Miro Männistö på Kiramis exportavdelning.

 

Export över hela Europa | Kirami
Export över hela Europa | Kirami

 

 

Läs mer om Kirami

Se Kiramis företagspresentation