Kirami FinVision® -lounge XL Nordic misty

Yttre färg
Inre färg
Hitta närmaste återförsäljare

Trädgårdsdekoration där bara fantasin sätter gränser

Kirami FinVision®-lounge XL erbjuder ett brett utbud av alternativ för gårdsinredaren Endast fantasin sätter gränser. Kirami FinVision® -lounge XL Nordic misty består av två förbyggda loungemoduler i storlek M som monteras samman på plats. Den passar skarvfritt ihop med andra Kirami FinVision® Nordic misty-moduler, eller fungerar lika bra som en fristående byggnad. Det finns tillräckligt med utrymme för olika inredningsalternativ beroende på användningsändamålet. Loungen kan exempelvis vara en gäststuga, sovplats, plats att svalka sig, hoppy- eller arbetsrum. Loungen kan inredas med Kirami FinVision® -soffgrupp och matta eller med andra möbler som du väljer.

Högkvalitativa ytmaterial

Lounge XL har samma ytmaterial som övriga Nordic misty-moduler: Loungens yttre skal består av en stilren och värmebehandlad barrträpanel (* gran). Värmebehandlingen förbättrar träets röttålighet och minskar fuktrörelserna. Det snygga och djupsvarta, ytbehandlade termoträet är slitstarkt och färgen skyddar träet mot smuts och UV-strålning. Detta lättskötta panelmaterial kompletterar bastun med ett modernt och stilrent utseende. Loungens inredning består av värmebehandlat lövträ (* asp). Loungens golv, väggar och tak är isolerade, vilket gör att utrymmet kan användas bekvämt året runt.

Loungen och alla andra modulers glasytor har samma nyans och släpper in mycket ljus. Lounge XL har två stora fönster. De dubbelglasade fönstren av grått härdat termiskt glas förbättrar loungens energieffektivitet och mellan glasen finns det argongas som förbättrar loungens isolering. Panoramafönstren har mörk tonfärg, vilket ger en balanserad och mild vy över närområdet.

Den rökgråa glasdörren med svart träkarm skapar stämning och en känsla av rymd i loungen. Den högkvalitativa värmeisolerade glasdörren är stadigt konstruerad och hålls ordentligt stängd. Antalet dörrar i Lounge XL beror på kundens val och om Lounge XL installeras som en del av en bastu eller som en separat modul.

I Lounge XL är belysningen och eluttagen förinstallerade. Ljuslisten på den bakre väggen avger en mjuk belysning för en mer avslappnad atmosfär, medan de fyra takmonterade LED-spotlighter ger en starkare belysning i hela rummet. Strömbrytaren för belysningen är tvådelad, vilket gör att ljuslisten och spotlighterna kan aktiveras samtidigt eller separat med varsin strömbrytare. Det finns tillräckligt med eluttag i denna modul för många apparater. Totalt sett finns det fyra eluttag, vart och ett med två elkontakter. Eluttagen är placerade på vardera sidovägg och två på bakväggen. I denna "plug and play"-lounge har alla elektriska anslutningar gjorts, vilket innebär att de är redo att användas direkt efter installationen. Pluggen finns utanför byggnaden på bakväggen.

*Vi förbehåller oss rätten till väsentliga förändringar, om råvarupriserna och/eller tillgången på produkterna ändras väsentligt under giltighetstiden. Vi försöker hålla kvaliteten på materialet minst samma som originalet, trots materialbytet.

Ytterdörren är på höger sida av loungen och öppningen är högerhänt

Loungemodulen har två dörröppningar om byggnaden är kopplad till en annan modul med dörr. I den andra öppningen har en ytterdörr monterats på plats, varifrån det finns tillgång till utsidan. Den färdiga dörren i bastubyggnaden fungerar som en dörr mellan bastu och lounge, så loungemodulen har inte längre denna dörr separat.

Alla moduldörrar är lika i struktur och storlek. I bastun har dörren ett dörrhandtag i trä och en rullspärr samt en extern låssats, som innehåller en spärr, ett hänglås och 2 nycklar. Loungedörren har ett svart Abloy handtag och ett nyckellås.

Loungen kan beställas tillsammans med köp av Bastun eller annan modul eller separat i efterhand.

När loungen beställs samtidigt med bastun

Om bastun och loungen beställs samtidigt, kan dörrens höger- eller vänsterhängning ändras färdigt. I en bastu som har dörren på högra sidan monteras dörren normalt som högerhängd. Om bastun sammanfogas med en lounge, byts bastudörren till vänsterhängd.

Vid beställning av lounge XL i efterhand

Vid beställningen av loungen måste det framgå om bastudörren är höger- eller vänsterhängd och hur kunden ändrar riktning när loungen monteras till bastun. Loungen levereras med bredare smygbrädor. Bastuns befintliga smygbrädor tas loss och byts ut mot de nya brädorna, som medföljer loungen. Bastudörrens riktning kan kunden byta själv, om så önskas. Leveransen omfattar även en anslutningsplåt, med hjälp av vilken bastubyggnaden och omklädningsrummet fästs i varandra.

Lounge XL kombinerad med bastun

Loungen har likadant tak som bastun Nordic misty, vilketinnebär att de är enkla att sammanfoga. Loungen lyfts intill bastun och fästs ihop vid transportstöden. Vid dörren mellan bastun och loungen monteras bredare smygbräden som täcker fogningen mellan byggnaderna. Taket sammanfogas vid mellanväggarna med en bredare plåt i U-profil.

*Moduler med ytterdörröppningar, t ex bastu, omklädningsrum. Nya moduler produceras hela tiden och några av modulerna har en egen ytterdörr, vilket bör beaktas vid anslutning av andra moduler till ytterdörrar.

Keyflag
Produktkod
3878
nytt Annex
När du använder Kiramis bilder måste du antingen:
✓ Inkludera Kirami-logotypen i bilden: länk till Kiramis logo PNG-fil
✓ Nämna produktnamnet och Kirami på ett synligt sätt
✓ Inkludera några hashtaggen #kirami
Produktlängd
230
Produktbredd
443,6
Produkthöjd
255
Vikt
1,800
Förpacknings längd
236
Förpacknings bredd
446
Förpacknings höjd
257
Allmänna mått för Lounge XL (Yttermått): • Bredd: 4436 mm • Djup: 2300 mm • Höjd: 2550 mm

Videos

Kom ihåg tillbehör

Inspiration

Bild
Lautapeli

I midsommar man badar, trollar och bastar

I Finland såväl som i de andra nordiska grannländerna innebär den ljusa midsommaren: då dagen är som längst och solen aldrig går ner till natten. Efter en lång mörk vinter är midsommarens ljus mycket saknat.

Bild
Vesijumppa

Gör vattengympa i en badtunna

Att bada balja är ett utmärkt sätt att slappna av, men med goda råd kan man också motionera i en balja. Vattengymnastik gör gott för lederna och vävnaderna, och motståndet från vattnet ger rörelserna effekt. Varmt vatten sätter också fart på blodcirkulationen. Fysioterapeut Teija Simola gjorde en gympa i Kiramis badtunna som vem som helst kan göra i sin egen badtunna. 

Bild
Bottas

Valtteri Bottas njuter av Kirami FinVision -sauna

F1-föraren Valtteri Bottas har bott i Monaco sedan år 2013 och slår vakt om finländska värden i sin vardag. Den ivriga bastubadaren får nu basta ordentligt, inte bara i Finland, utan också annanstans i världen i sin Kirami FinVision -sauna.