Underhållsvärmare

Underhållsvärmare

Tubtainer2-underhållsvärmare/frostvakt

Q: Är det möjligt att ha lätt uppvärmt vatten i badtunnan även vintertid?

A: Tilläggsutrustningen Tubtainer2 gör det möjligt att ha vatten i badtunnan året runt. Tubtainer2 håller värmen tillräckligt hög så att badtunnan inte fryser (den rekommenderade minimitemperaturen är 15 °C). Den har även ett filter som hjälper till att hålla vattnet rent, så att vattnet inte behöver bytas efter varje badtillfälle. Tubtainer2 upprätthåller den inställda temperaturen med ett elektriskt varmare om två kilowatt.

Q: Kan den vedeldade kaminen ersättas med Tubtainer2-värmaren?

A: Vid minusgrader ned till en viss punkt klarar Tubtainer2 av att förhindra vattnet i badtunnan från att frysa då badtunnan är övertäckt med ett lock. För att vattnet ska kunna värmas upp till en lämplig badtemperatur, bör badtunnan även ha en vedeldad värmare. Sommartid kan Tubtainer även användas för värmning. I praktiken tar det lång tid att värma upp vattnet från kallt till badtemperatur, eftersom effekten i också Kiramis minsta kamin är tio gånger effektivare än Tubtainer2.

Q: Hur monteras Tubtainer2 och vad bör jag ta i beaktande vid monteringen?

A: Tubtainer2-underhållsvärmaren monteras precis som filterenheten, det vill säga med två slangar i badtunnan. Sugslangen ansluts till tömningsventilen och för returslangen måste man göra en genomföring i väggen på badtunnan. Om enheten används till att helt ersätta kaminen, levereras en separat rörserie i stället för kaminen.

Q: Hur ofta ska filtret bytas?

A: Det finns en tryckmätare i Tubtainer som visar när det är dags att rengöra filtret. Rengöringsintervallerna beror på hur mycket badtunnan används. För att du ska snabbt kunna byta ut en igensatt patron mot en ny, rekommenderar vi att du skaffar en reservpatron. En smutsig patron kan du rengöra under rinnande vatten med en borste.

Njut av den perfekta badtiden! Se även vårt omfattande utbud av tillbehör och läs mer om Kiramis utbud av badtunnor!