Tömning

Tömning

 

Tömning av badtunna | Kirami

Q:Vilken storlek är det på slangkopplingen som sitter i badtunnans tömningsventil?

A: Till badtunnans tömningsventil passar en slang vars innerdiameter är 38 mm. Tio meter långa slangar i rätt storlek hittar du bland vår tilläggsutrustning.

Q: Går det att ändra tömningsventilens placering?

A: Tömningsventilens placering kan ändras med hjälp av ett förgreningsstycke, en mellanutlopps sats, som monteras mellan badtunnan och kaminen. Förgreningsstycket säljs separat. Med hjälp av den här tilläggsutrustningen kan kaminen monteras längre ifrån badtunnan och förgreningen som monteras i förlängningsstycket gör det möjligt att tömma badtunnan från kaminsidan.

En mellanutloppsserie till Kiramis badtunnor | Kirami
En mellanutlopps sats till Kiramis badtunnor

Q: Vad ska jag göra om tömningsventilen har frusit?

A: En frusen ventil bör du tina upp genom att hälla varmt vatten på den. Ventilen börjar så småningom fungera som den ska. Det är förbjudet att försöka öppna en frusen ventil med våld utan att först tina den.

Q: Vad gör jag när en ny badtunna läcker?

A: Det beror på vad det är som läcker. I anslutsningsslangen till kaminen är det viktigt att kontrollera att gummislangen ligger slätt och inuti klämmaren och tillräckligt långt inne i röret. Dra åt klämmarna. I avtappningen och andra ställen där tejp används, ska man se till att det finns tillräckligt med rörtejp, så att det blir tätt. Gängan får inte åka ända in i botten. Ofta är 15-20 varv tejp runt gängan en lagom mängd.

 

Tömning av badtunna | Vad gör jag när en ny badtunna läcker?
Tömning av badtunna - Vad gör jag när
en ny badtunna läcker?

 

Njut av den perfekta badtiden! Se även vårt omfattande utbud av tillbehör och läs mer om Kiramis utbud av badtunnor!