Mellanutlopps sats som kan monteras mellan filtersystem och tunnan

Mellanutlopps sats som kan monteras mellan filtersystem och tunnan

Käytössä
https://s3-eu-west-1.amazonaws.com/mod-kirami-img/images/3242__iim0oclj__full.png
https://s3-eu-west-1.amazonaws.com/mod-kirami-img/images/3242__8lcepw1v__full.png
https://s3-eu-west-1.amazonaws.com/mod-kirami-img/images/3242__9k0ml9vh__full.png

Utgående anslutning från Kirami badtunna till reningssystem med trevägsventil. Mellanutlopps sats finns för rundabadtunnor.

Vid anslutning av externt reningssystem så finns denna anslutningssats som ersätter avtappningsventilen på Kirami badtunnan. Denna trevägsventil ger möjlighet till manuell avtappning. Trevägsventilen kan monteras på två sätt så att avtappningen kan gå åt höger eller vänster. Men notera att den skall monteras så att vattnet går ut emot reningssystemet rakt igenom tre vägs ventilen, ej i vinkel åt höger eller åt vänster (Obs! Se bild).

Ytterligare en fördel med denna trevägsventil är när reningssystemets filter skall rengöras,bytas eller servas. Då kan man stänga av vattnet ut från badtunnan så att man kan öppna reningssystemet. Då behövs även det ingående returvattnet från reningssystemet tillfälligt stängas. Antingen om reningssystemet har en utgående ventil eller genom att stänga inloppsgenomföringen i badtunnan.

Notera att till skillnad emot Kirami original avtappningsventil så blir det någon dryg centimeter vatten kvar i golvröret under badtunnan och vedkaminen efter tömning. Då denna anslutning är centrerad. Detta skapar normalt ingen risk för frostskador. Samt att vi rekommenderar att man innan påfyllning av badtunnan inleder med att spola ut badtunnan och vedkaminens vattenmagasin genom den övre genomföringen till vedkaminen så att restvattnet spolas bort.

Denna utgående anslutningssats innehåller:

  • 1 st anslutningsadapter mellan 2½” till 1½”utvändigt gäng
  • 1 st Trevägsventil med 1½” invändiga gängor
  • 2 st slangnipplar Ø38 mm med 1½” utvändigt gäng, grå PP
  • 2 st Slangklämmor 12 mm bred, 32-50 mm W5
  • 2 st rullar gängtejp
FI
Produktkod
3242
EAN Code
6430036756468
0
Käytössä

Mått

Manualer och filer

Teknisk information

Vikt
3
Förpacknings längd
20
Förpacknings bredd
20
Förpacknings höjd
30