Kiramis baspaket för badtunnor innehåller alltid förutom badtunnan även en kamin, en skorsten, värmeskydd, en topphuv och en termometer. Kunden väljer modell på badtunnan och en invändig och utvändig färg som finns för den. Flera badtunnor har valbara kaminalternativ i olika storlekar.

Q: Vad är det för plast i era badtunnor och hur är livslängden?

A.    Plasttunnorna är tillverkade av hållbar och underhållsfri polyetenplast, som är en homogen och helt genomfärgad termoplast. Till skillnad mot andra typer av plast så finns ingen risk för osmos sk. plastpest (blåsor). Denna plast bleknar inte av solljus och blir inte bräcklig av kyla eller värme. Vår polyetenplast ger en smutsavvisande slät yta som garanterar snabb och enkel rengöring, den tål att tvättas med högtryckstvätt! 

Plasten i Kiramis badtunnor är underhållsfri och åldersbeständig, UV skyddad och klarar alla klimat. Värmetålig upp till +130˚C och köldtålig ner till -50˚C. 

Plasten är livsmedelsplast och återvinningsbar. Polyetenplasten har mer än 40 år beräknad livslängd och torkar inte sönder. Av polyetenplast tillverkas det som ska hålla, vara underhålls- och problemfria. Några exempel som tillverkas av samma plast som Kirami badtunnor är livbåtar, forsränningskajaker, trafikkoner, skärbrädor och mycket mer. 

Se badtunnornas produkt- och anvisningsvideor.

Tvärsnitt och isolering av Kiramis plasttunna

 

Badtunnans egenskaper | Kirami

1.

20 centimeter EPS-isolering (polystyren) under bänken

2.

10 centimeter EPS-isolering (polystyren) mellan bottenplasten och tunnan

3.

Tunnans botten är av ABS-plast, som placeras mot marken. Plasten skyddar och förhindrar röta.

Konstruktionen i Kiramis kaminer

Alla Kiramis kaminer tillverkas av högklassigt AlMg3 havsaluminium som leder värme mycket väl. Vi trycktestar alla kaminer från produktionen innan de går till försäljning. Vårt sortiment omfattar kaminer för alla smaker och behov, med allt från externa kaminer till interna värmare. Badtunnans kaminer har tillverkats endast för naturligt flöde och fungerar med fri cirkulation, vilket innebär att varken pump eller el behövs. Kaminen är lika varm som temperaturen på vattnet.

Läs mer  om våra kaminmodeller

>Läs även de vanligaste tipsen om Kiramis kaminer.

 

 

 

Konstruktionen i Kiramis kaminer | Kirami

1. Topphuv: syrafast stål (diameter: 120 mm eller 150 mm beroende på kaminen)
2. Skorsten: syrafast stål (diameter: 120 mm eller 150 mm beroende på kaminen)
3. Värmeskydd 1 meter till skorstenen
4. Kaminen är tillverkad av marinaluminium
4.1. Kamindörren har lufthål och värmeskydd
4.2. Roster av gjutjärn (inne i kaminen)
4.3. Magnesium anodstång för kaminer (skyddar kaminen mot korrosion)
5. Rostfria stålband runt badtunnan (2 st.)

 

Produktregistrering

Tack för att du köpte en Kirami-produkt. Det finns flera goda fördelar med att registrera det. Om du vill kan du också få tips och erbjudanden relaterade till dina produkter. Dessutom får alla som registrerar en Kirami-produkt en liten present som belöning för insatsen. Kom ihåg att registrera din Kirami-badtunna

Njut av fulländade badstunder! Läs mer om vårt breda sortiment av tillbehör till badtunnor samt läs mer om Kiramis olika modeller av badtunnor!