Kirami tredubblar sina lokaler för bastutillverkning

Kirami Oy

Pressmeddelande 3.3.2021

Nästan alla bastur går på export 

Kirami, som tillverkar badtunnor, tredubblar sina lokaler för bastutillverkning

Världens största tillverkare av badtunnor, finska Kirami Oy, grundade Sauna Factory i Sastamala i november 2020. Här tillverkas bastun FinVision, som blivit en exportsuccé. Redan nu står företaget inför en utvidgning av fabrikslokalerna för att kunna möta den växande efterfrågan särskilt i det övriga Europa. Den basturelaterade produktfamiljen ska utökas och Kirami har anställt en ny utvecklingschef för uppdraget, med ansvar för planering och utveckling av nya bastuprodukter. 

 

Kiramis Sauna Factory-verksamhetslokaler tredubblas med en ny hall bara några månader efter grundandet | Kirami - FinVision -sauna
Kiramis Sauna Factory-verksamhetslokaler tredubblas med en ny hall bara några månader efter grundandet.

 

Kehityspäällikkö Mika Pitkänen vastaa Kiramin uusien saunatuotteiden suunnittelusta ja kehitystyöstä | Kirami
Utvecklingschef Mika Pitkänen
svarar för planering och utveckling
av Kiramis nya bastuprodukter.

Kirami grundade i november 2020 en Sauna Factory-filial, där Kiramis FinVision-bastur och två olika modeller av badtunnor tillverkas. 

– I november köpte vi en 500 kvadratmeter stor hall intill våra verksamhetslokaler och koncentrerade bastutillverkningen där. Efterfrågan på bastur har emellertid visat sig så stor i Europa att vi måste expandera ytterligare för att kunna besvara den, säger Mika Rantanen, VD för Kirami. 

Kirami har hyrt en industrihall i Sastamala. Här ska delarna till FinVision-bastun bland annat ytbehandlas och förmonteras. Den nya industribyggnaden är 1 100 kvadratmeter stor och värdet på investeringen uppgår till omkring 50 000 euro. 

Verksamheten vid den nya enheten inleddes den 1 mars 2021, och 5 personer kommer att anställas. För närvarande sysselsätter Sauna Factory redan 5 personer.

Också tillverkningen av badtunnor blir kvar i Sastamala, där företaget inledde sin verksamhet för 20 år sedan.

 

 

 

 

”Finsk bastu är en strålande exportprodukt i Europa”

Kiramis utvecklingschef Mika Pitkänen har lång erfarenhet av att planera och tillverka bastur | Kirami
Kiramis utvecklingschef Mika
Pitkänen har lång erfarenhet av att
planera och tillverka bastur.

I och med det växande intresset för bastur har Kirami anställt Mika Pitkänen som utvecklingschef vid Sauna Factory. Pitkänen är ett erfaret bastuproffs. Han är utbildad finsnickare och har arbetat med att planera och bygga bastur i över 13 år. 

Vid Kirami ansvarar han bland annat för planering och utveckling av nya produkter. Pitkänen planerar bland annat nya monteringslinjer i de nya produktionslokalerna.

Han säger att Kiramis marknadsföring av bastur knappt har börjat i Finland. För närvarande går basturna huvudsakligen på export till olika länder i Europa.

– Finsk bastu med tillhörande produkter är en strålande exportvara som uppskattas utomlands. Bastu blir ett allt starkare varumärke ute i världen, vilket samtidigt gör att utbudet ökar. Jag ser storligen fram emot att få designa nya bastumodeller. Målet är att Kirami i framtiden ska ha en fantastisk och unik bastuproduktfamilj för såväl den finländska marknaden som export, säger Pitkänen.

.

 

Mer information:

Mika Rantanen, toimitusjohtaja, Kirami Oy, p. 045 676 9954, mika.rantanen@kirami.fi

Tfn:+46 770 17 50 55
epost: info@kirami.se

Mer information om Kiramis FinVision -sauna på webbplatsen

Bilder

 

Kirami Oy är ett familjeföretag som grundades 2001 och är känt för badbassänger och -tunnor av hög kvalitet. Kirami levererar årligen omkring 10 000 badtunnor, vilket gör företaget till världens största tillverkare av badtunnor. Produktfamiljen Outstanding by Kirami utökar produktsortimentet till trädgårdsinredning, grillar och utekaminer. Företaget har 30 anställda, och omsättningen är 16 miljoner euro. www.kirami.fi, www.outstanding360.fi

Etiketter