Kirami har tagit fram en ny bastu i europeisk smak

Pressmeddelande 08.12.2021

Kirami FinVision-bastun Nordic Misty ger spakänsla hemma på gården

 

Sastamalaföretaget Kirami, världens största tillverkare av badtunnor, utökar sitt utbud med en ny bastu. Kirami FinVision-bastun Nordic Misty är både en traditionell bastu och en avkopplingsplats i badhusanda. Bastun är särskilt utformad för den europeiska marknaden, och levereras färdigmonterad och genast redo för användning. 

Kirami FinVision-bastun Nordic misty är en fortsättning på den framgångsberättelse som vuxit fram med modulbastun Kirami FinVision. Modellen, som lanserades 2019, har varit en stor försäljningssuccé på den europeiska marknaden, särskilt i Tyskland, Frankrike och Storbritannien. Den nya Nordic Misty tillmötesgår framför allt europeiska konsumenters önskemål.

– Nordic misty är en riktig plug & play-bastu. Den levereras helt användningsklar så att kunden bara behöver koppla bastuaggregatet i eluttaget, uppger Mika Rantanen, VD för Kirami.

Till skillnad från den första Kirami FinVision-modellen har Nordic Misty till och med yttertaket färdigt på plats. Med tanke på storleken är bastun enkel att placera också på en liten gård; det krävs bara ett stabilt underlag, till exempel en grusbädd eller betongplatta.

 

Ångaggregat på kundernas begäran

Kirami FinVision-modellen Nordic Misty är utrustad med Harvias Virta Combi-aggregat, som kombinerar elektriskt bastuaggregat med ånggenerator.

– Ångaggregatet tillmötesgår våra kunders önskemål. För oss finländare är det ett centralt element av bastandet att kasta bad, men i Mellaneuropa associerar man bastu snarare med spaupplevelser. Harvias Virta Combi ger möjlighet att välja mellan vanlig bastuugnsfunktion och ånggenerering, säger Rantanen.

Virta Combi har en vattentank som ger en mjuk, jämn ånga. Bastuaggregatet har en kopp i täljsten för flytande bastudofter och ett galler i rostfritt stål för doftpåsar. Såväl aggregatet som bastuns led-belysning styrs med en kontrollpanel.

Aggregatets raka linjer och moderna formspråk passar in i Nordic mistys distinkta, enkla stil. Bastuns ytterpanel är i tidlös, svart granpanel medan interiören och bastulavarna är värmebehandlad asp. Bastun är färdigt ytbehandlad och hantverksmässigt finpolerad.

 

Kirami FinVision-bastun Nordic misty

Nordic misty är 5,3 m2 stor och rymmer 4–6 personer samtidigt. De stora fönstren låter bastarna sitta nära naturen. Bastudörren och fönstren är av härdat glas. Byggnaden väger cirka 1 000 kg, och höjden är 2,53 meter. 

I Nordic misty-paketet ingår bastulavar, led-belysning och Harvias Virta Combi-ångaggregat. Bastun fås i Kiramis webbutik och hos våra återförsäljare

  • Storlek: area 5,3 kvadratmeter, höjd 2,55 meter, bredd 2,25 meter, djup 2,3 meter, vikt cirka 1 000 kg 
  •  Dimensionerad för 4–6 personer 
  • Tillverkad i granpanel och värmebehandlad asp
  • Färger: svart ytterpanel (granpanel), mörk innerpanel och bastulavar (värmebehandlad asp)
  • Glasvägg och dörr i härdat glas; led-belysning
  • Ångaggregat Harvia Virta Combi HL110SA, effekt 10,8 kW

 

Mer information: 

Konsta Katajisto, Exportförsäljning, Kirami Oy, +358 50 575 0888, konsta.katajisto@kirami.fi

Eric Wennerholm, Verkställande direktör, Kirami Ab, +46 770 17 50 55, eric.wennerholm@kirami.se

 

 

Mer information om Nordic misty på webbplatsen: 

 

 

Kirami Oy är ett familjeföretag grundat 2001. Sedan den 28 maj 2021 ingår företaget också i Harvia-koncernen. Kirami är världens största tillverkare av badtunnor. Känt för badbassänger och badtunnor av hög kvalitet. Utöver badtunnorna har också företagets Kirami FinVision-bastumodeller rönt stor popularitet. Produktfamiljen Outstanding by Kirami omfattar grillar, utekaminer och trädgårdsinredning. Beroende på säsong arbetar 30–90 personer vid företaget.