Badtunnatillverkaren Kirami har öppnat ett exportkontor i Åbo.

Världens största tillverkare av badtunnor sköter nu sin export också via Åbo | Kirami

Världens största tillverkare av badtunnor sköter nu sin export också via Åbo

 

Kirami behöver fler export- och logistikproffs till sitt nya exportkontor

Världens största tillverkare av badtunnor, Kirami Oy, har öppnat ett exportkontor i Åbo. I de nya lokalerna på Varvsstranden jobbar för närvarande fem personer, men tanken är att rekrytera fler proffs på export och logistik. Över 40 procent av Kiramis badtunnor går redan på export.

 

Tanken på ett exportkontor i Åbo mognade i fjol.

– En allt större del av vår produktion går på export, och efterfrågan på våra produkter verkar bara öka. Samtidigt ökar också behovet att rekrytera fler export- och logistikproffs till firman. I Sastamala har vi redan en förträffligt kompetent personal. Nu har vi öppnat ett kontor i Åbo för att göra det lättare att rekrytera nya proffs, berättar Mika Rantanen, VD för Kirami.

Kiramis badtunnor och bastun FinVision exporteras särskilt till Centraleuropa och Storbritannien, men de mest fjärran kunderna finns ända borta i Japan. Arbetet med att främja exporten har drivits målmedvetet i många år.

– Eftersom vår marknad är så bred behöver vi fler erfarna, språkkunniga logistik- och speditionsproffs som är förtrogna med exportverksamhet och den internationella marknaden. Det är viktigt för oss att finna medarbetare som utöver engelska också pratar särskilt tyska eller svenska. Också personer med kunskaper i spanska, italienska och andra mer sällsynta språk behövs.

 

Åbo är porten till Europa | Kirami - Warmer feelings.
Åbo är porten till Europa

 

Åbo är porten till Europa

Åbo valdes som hemort för kontoret av många anledningar.

– Åbo är en strålande port till Sverige och vidare ut på den europeiska marknaden. Det går smidigt att bjuda in samarbetspartner på besök hit eftersom Åbo tack vare sin flygplats och hamn har goda trafikförbindelser med världen. Det finns många inkvarteringsalternativ, och besök på vår fabrik i Sastamala kan lätt ordnas härifrån. Våra försäljare i Sastamala ser också kontoret i Åbo som sin knutpunkt när de träffar utländska gäster, säger Rantanen.

Kiramis produktion av badtunnor och bastur förblir i Sastamala, där företaget inledde sin verksamhet 2001. Kirami som i år firar 20-årsjubileum tänker, med tanke på läget i världen, emellertid inte fira stort.

– Vi kommer däremot att komma ihåg våra återförsäljare och medarbetare under jubileumsåret. Vi har dem att tacka för att företagets kontinuerliga tillväxt år för år har varit möjlig.

 

Mer information:

Mika Rantanen, verkställande direktör, Kirami Oy, mika.rantanen@kirami.fi

 

Bilder

Kirami Oy är ett familjeföretag som grundades 2001 och är känt för badbassänger och -tunnor av hög kvalitet. Kirami levererar årligen omkring 10 000 badtunnor, vilket gör företaget till världens största tillverkare av badtunnor. Produktfamiljen Outstanding by Kirami utökar produktsortimentet till trädgårdsinredning, grillar och utekaminer. Företaget har 30 anställda, och omsättningen är 16 miljoner euro. www.kirami.fi

 

Nyheter i finska media:

Aamuset

Paljuvalmistaja Kirami Oy avasi vientikonttorin Turkuun

Alueviesti

Paljuvalmistaja Kirami Oy avasi vientikonttorin Turkuun

Kokemäenjokilaakson Uutiset

Kirami avasi uuden myyntikonttorin, tuotanto pysyy Sastamalassa

Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti

Maailman suurimman paljuvalmistajan vientiä hoidetaan myös Turusta

Åbo Underrättelser

Världens största tillverkare av badtunnor öppnar kontor i Åbo – söker nu språkkunnig personal

Lauttakylä

Kiramin toimitusjohtaja Mika Rantanen: "Vuonna 2006 mahdoton alkoi tuntua mahdolliselta"

 

 

Etiketter