Konceptet Kirami FinVision® Annex skapar en oas i din trädgård

Kirami                 Pressmeddelande  31.5.2022

 

Bastun, loungen, omklädningsrummet och terrasserna bildar en fullkomlig kombination i din trädgård

 

Kirami är världens största tillverkare av badtunnor och har utvecklat alla trädgårdsarkitekters dröm, konceptet Kirami FinVision® Annex omfattar bastun, loungen, terrassen och omklädningsrummet i serien Kirami FinVision® Nordic misty. Konceptet kommer dessutom att utvidgas med nya produkter. Med de sömlöst kompatibla modulerna kan alla skapa sig en personlig oas som passar det tillgängliga utrymmet. I anslutning till terrassen kan du även placera en till helheten passande badtunna och grill, som fulländar ditt paradis i trädgården.

 

Konceptet Kirami FinVision® Annex skapar ännu bättre möjligheter för avslappnade, trivsamma stunder tillsammans. Du kan skaffa flera Nordic misty-moduler samtidigt eller skapa din Annex-helhet gradvis. 

– Med modulerna i konceptet Kirami FinVision® Annex kan du skapa ett utrymme för bastubad och tidsfördriv i din egen trädgård. Du kan till och med leka lite med modulerna, då de likt legobitar är enkla att sätta ihop eller användas som separata element, säger Eric Wennerholm, Verkställande direktör, vid Kirami AB.

Kirami FinVision® -lounge Nordic misty hör till konceptet Annex och skapar en omgivning för avslappnad samvaro och trivsel, och du kan även övernatta i den. Förutom bastun och loungen passar även modulerna för omklädningsrum och terrass sömlöst ihop. Ordningen kan du planera efter dina egna behov och du kan till exempel förlänga bastun och omklädningsrummet med lämpliga terrassmoduler. Den takförsedda terrassen utgör ett trevligt utrymme för att svalka sig. Terrassen kan även införskaffas som separat modul till exempel för att sola skyddat eller som sommarkök.

– Den finländska bastukulturen består nämligen av så mycket mer än bara att njuta av den avslappnande värmen i bastun. Bastukulturen omfattar även att svalka av sig, vara tillsammans och njuta av atmosfären före och efter bastubadet. Detta vill vi föra fram även utomlands och exportmarknaden är ett viktigt objekt för oss i försäljningen av bastur och hela konceptet. 

 

Stilfull och enhetlig helhet 

Exteriören i modulerna i konceptet Kirami FinVision® Annex är enhetligt planerad, så att helheten förblir stilfull. Ytterbeklädnaden på bastun, omklädningsrummet, loungen och terrassen är av svart granpanel, vilket gör att de passar oerhört väl ihop och skapar en enhetlig helhet. På det här sättet kan alla fullända sin personliga vision även i efterhand, utan att tumma på stilen.

Även invändigt har man tagit hänsyn till ett enhetligt utseende. Interiören i samtliga moduler är beklädd med mörkt, värmebehandlat lövträ. Glas- och fönsterdelarna i loungen och omklädningsrummet är av härdat glas. Belysningen i loungen och på terrassen består av LED-lampor. Omklädningsrummet kan inredas med en bänk och klädhängare, och klädhängaren kan dessutom prydas med LED-belysning. 

Anskaffningen och idrifttagningen av delarna har gjorts enkel för kunden: modulerna lyfts intill varandra och fästs ihop. I trädgården behövs endast en stabil grund, till exempel en grusbädd eller betongplattor.

 

Bastun kan värmas på tre sätt, infraröd värme som nyhet

Till standardutrustningen i Kirami FinVision® Nordic misty hör en kombination av elaggregat och ångaggregat. En ny tilläggsutrustning och ett nytt sätt att värma upp bastun på är möjligheten att montera infraröd värme på bastuns bakvägg. Alla tre uppvärmningsmetoder, det vill säga infraröd värme, el och ånga, kan användas tillsammans eller separat.

– Till Nordic misty lade vi en gång i tiden till ångegenskapen på kundernas begäran och önskemålet om infraröd värme i bastun har också kommit från kunderna. Infraröd värme gör bastuupplevelsen ännu mångsidigare, då man utöver det traditionella bastubadet och ångrummet kan njuta av infraröd värme, berättar Eric Wennerholm.

 

Läs mer om produkterna i konceptet Kirami FinVision® Annex:

 


 

Mer information: 

Eric Wennerholm, Verkställande direktör, Kirami AB, Tfn: +46 770 17 50 55, eric.wennerholm@kirami.se 
Emil Sjölund, Exportförsäljning, Kirami Oy, Tfn: +358 50 479 3600, emil.sjolund@kirami.fi

 


Foton och bildtexter:

  • 1-3: Med de sömlöst kompatibla Kirami FinVision® Annex-modulerna kan du bygga din egen utomhusoas med bastu enligt dina personliga stil.
  • 4-6: Kirami FinVision® -lounge Nordic misty skapar en miljö för avslappnad samvaro, njutning och till och med övernattning.
  • 7: Belysningen av Kirami FinVision® Annex-modulerna är implementerad med LED-lampor.
  • 8: Kirami FinVision® -sauna Nordic misty är standardutrustad med en kombination av elektriskt aggregat och ånggenerator.
  • 9: Kirami FinVision® -sauna Nordic mistys nya tillbehör är infravärmare som monteras på bastuns bakre vägg.
  • 10: Bastuns, loungens, omklädningsrummets och terrassens moduler passar sömlöst ihop. Även inredningen är enhetlig.

 

Kirami Oy är ett familjeföretag grundat 2001. Sedan den 28 maj 2021 ingår företaget också i Harvia-koncernen. Kirami är världens största tillverkare av badtunnor. Känt för badbassänger och badtunnor av hög kvalitet. Utöver badtunnorna har också företagets Kirami FinVision® -bastumodeller rönt stor popularitet. Moduler som är kompatibla med bastun, såsom omklädningsrum, lounge och terrass, bildar Kirami FinVision® Annex-konceptet, som ytterligare utökar bastuupplevelsen. Produktfamiljen Outstanding by Kirami omfattar grillar, utekaminer och trädgårdsinredning. Beroende på säsong sysselsätter företaget 30–90 personer. www.kirami.fi/sv/